Feestelijke opening op hdm voor nieuwe WK-veld

Op zaterdag 5 oktober a.s. wordt het nieuwe WK Rabobank-waterveld van hdm geopend. Wethouder Karsten Klein verricht de feestelijke opening om 14.00 uur in aanwezigheid van KNHB directeur Johan Wakkie, Rayondirecteur Rabobank Den Haag en omgeving Ellen Bekkering en vele hdm-leden. Dit veld is een lang gekoesterde wens van hdm en maakt het mogelijk wedstrijden van top niveau op een dito veld te spelen. De aanleg van het nieuwe veld heeft alles te maken met het aanstaande WK hockey in juni 2014 in Den Haag.

WK 2014

Volgend jaar vindt van 31 mei tot en met 15 juni 2014 het wereldkampioenschap hockey plaats. De wedstrijden van deze Rabobank Hockey World Cup worden gespeeld in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag.
Den Haag wordt dan overspoeld door internationale hockeyvedetten, coaches, medische teams en last but not least supporters uit diverse landen. De teams worden in en om Den Haag gehuisvest. Zij trainen bij één van de hockeyclubs die onze regio rijk is. Natuurlijk heeft hdm ook haar velden ter beschikking gesteld. Welke landen er bij hdm komen trainen is nog niet bekend, maar dat het een mooie ervaring wordt, dat is zeker.

Nieuw waterveld

Omdat de teams op velden moeten trainen die overeen komen met het veld dat in het Kyocera Stadion ligt, krijgen de deelnemende clubs, zoals hdm, HGC, KZ, Craeyenhout, een zelfde soort grasmat als in het stadion. Financiering van deze transformatie geschiedt door de Gemeente Den Haag, waar hdm de Gemeente Den Haag erg dankbaar voor is. Ook hdm-hoofdsponsor Rabobank Den Haag en omgeving is verheugd met de aanleg. Op deze manier kunnen deelnemende landen aan het WK, waar Rabobank haar naam aan heeft verbonden, op een gelijkwaardig WK-veld trainen.

Waarom nu al?

Om de mat voldoende ingespeeld te laten zijn, is het van belang dat deze nu al is geplaatst. Onze eigen hdm-teams kunnen het nieuwe waterveld inspelen voor het grootse toernooi van volgend voorjaar.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Ed

Dat veld ziet er niet uit!

@ed

Ed. uberhaupt al op het veld gespeeld?
Wat een onzin reactie….

kenner?

Als Ed op zijn avatar lijkt, ziet hij er helemaal niet uit! ;-))

bert

Ja er wordt al op dit veld gespeeld..

Karrl

@Ed Waar heb je het over, “ziet er niet uit”? Is exact hetzelfde veld als aangelegd bij HGC, KZ, Craeyenhout, Wateringse Veld etc waar WK op gespeeld gaat worden. Dus praat geen poep, wil je.

theo

@Karrl

dan zien de velden van HGC, KZ, Craeyenhout en HDM er allemaal niet uit!

amsterdam

HGC heeft geen WK VELD.

Karrl

Ja, ook HGC heeft WK-veld. Zie: https://www.hgc.nl/HGC30/item?ID=4082

Edt

@amsterdam: HGC heeft dit jaar exact hetzelfde WK-veld gekregen als de overige hier boven genoemde clubs.

Ivar

Leuk dat Cartouche ook wordt genoemd 😉 want die hebben ook het nieuwe wk veld gekregen.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.