FIH brengt speeltijd internationale toernooien terug naar 4×15 minuten

De Internationale Hockey Federatie (FIH) wil internationale hockeywedstrijden van twee helften van 35 minuten inkorten naar vier periodes van 15-minuten. Dit zou moet resulteren in hogere intensiteit, sneller spel en een ‘more exciting game of hockey’.

Dit nieuwe format waarin er dus tien minuten minder wordt gespeeld dan nu, gaat in vanaf 1 september en zal toegepast worden op grote internationale evenementen als de Champions Trophy, de HWL Finale en de Olympische Spelen.

Daarnaast zal er een time-out van veertig seconden komen na het geven van een strafcorner of wanneer er een doelpunt valt.

De president van de FIH, Leandro Negre, vertelt op de FIH website dat de beslissing gemaakt is met de betrokkenheid van de fans in het achterhoofd. “In de extra rustperiodes, kunnen de fans meer herhalingen zien en meer betrokken zijn bij het evenement. (..) Daarnaast zullen coaches en spelers verbetering zien hun hun spel omdat ze meer mogelijkheden hebben om de hydrateren en strategieën te bespreken.”

Comments (6)

 1. Prima verandering. Waarom niet al tijdens het WK mee beginnen?

 2. Nóg zuiverdere speeltijd, alleen maar goed. Als ik tenminste goed begrepen heb dat strafcornerseconden niet binnen de tijdswaarneming vallen.

  Kom je komend zondag ook feitelijk uit op pakweg 60 minuten spelen, al dat stilstaan weggenomen.

 3. voor of tegenspoed

  Het zal inderdaad de zuivere speeltijd verbeteren, maar mocht je tegen een ploeg spelen die zich helemaal ingraaft en aan 1 punt genoeg hebben. Heel strak verdedigd en geen corners voor/tegen krijgt. Dan zijn zij de grote winnaars!

 4. Zuivere speeltijd op zich een goed idee, maar hou het gewoon op 2 x 35 minuten. Met het onbeperkt wisselen en de professionalisering aan de top is dat voor de huidige generatie prima vol te houden.

 5. Helaas noodzakelijk verandering om hockey op de OS te houden, lijkt me (niet voor maar is niet anders)

 6. Bezopen: nivellerend.
  Evenzo de ideeën om de HK uit te breiden naar 16 clubs.
  Waar zijn we mee bezig.
  Totaal idioot.

Reageer