FIH deelt schorsing uit aan Chili aanvoerster Caram
Een stick van Caram verdwijnt in het gezicht van een speelster van Ierland.

FIH deelt schorsing uit aan Chili aanvoerster Caram

Aanvoerster Camila Caram is na de wedstrijd tegen Ierland door de FIH bestraft met één wedstrijd schorsing. De internationale hockeyfederatie is van mening dat de speelster te ruig haar stick omhoog haalde en daarmee Roisin Upton in haar gezicht blesseerde.

Van complete opzet kan geen sprake zijn geweest, kijkende naar het duel welke Caram en Upton met elkaar aangingen. In het duel raken beide speelsters in elkaar verstrikt, waarna Caram’s stick omhoog gaat. De Ierse speelster Upton ging naar de grond, de stick kwam in haar gezicht terecht, en moest medisch worden behandeld. De speelster had bloed aan haar gezicht.

De Ierse aanvoerster Kathryn Mullan haalde na het incident meteen verhaal bij de scheidsrechters. Die gaven direct aan het incident niet gezien te hebben. De videoscheidsrechter greep ook niet in, waardoor Camila Caram zonder kaart de wedstrijd voort mocht zetten.

Toch besloot de FIH, die het verhaal van Camila Caram na de wedstrijd wel aanhoorde, om de aanvoerster een wedstrijd te schorsen. Het argument welke de FIH gebruikte is: “Roekeloos fysiek contact tussen spelers in de wedstrijd”

Caram zal woensdag 6 juli de wedstrijd tegen Oranje moeten missen.

Reageer