FIH Pro League (H): Nederland wint met shoot-outs van Groot-Brittannie

(C) Roel Ubels

 

Nederland heeft in een spannende wedstrijd tegen Groot-Brittannie niet de drie punten terug naar Nederland kunnen nemen. Oranje kwam tweemaal toe op voorsprong, maar de thuisploeg toonde veerkracht en kwam elke keer terug in de wedstrijd. In de beslissende shoot-outs was Nederland met 3 – 4 te sterk.

Ondanks de grote  hoeveelheid balbezit van de Britten in het eerste kwart, was het Oranje die in de 20ste minuut de score mocht openen. Jeroen Hertzberger was de gevierde man. Groot-Brittannie behield veel balbezit in het tweede kwart en mocht drie keer een poging wagen om een strafcorner te scoren. Toch duurde het lang voordat de Britten terug konden komen in het derde kwart. Griffiths kon in de 38ste minuut de score gelijk trekken. Op dat moment leek het alsof Nederland de druk van de thuisploeg niet meer kon weerstaan.

In het vierde kwart was het toch weer Nederland die op voorsprong kwam. Jeroen Hertzberger maakte in de 51ste minuut de 1 – 2. De druk van Groot-Brittannie werd alsmaar groter in het vierde kwart. Meerdere cirkelpenetraties volgden, totdat Forsyth in de laatste minuut de 2 – 2 kon maken.

In de Pro League wordt bij een gelijke stand in de reguliere speeltijd gebruik gemaakt van de shoot-outs. De winnaar krijgt een bonuspunt. Nederland had in de voorgaande Pro League wedstrijden al drie wedstrijden gelijk gespeeld. Twee shoot-out series werden gewonnen. Door goals van Hertzberger, Croon, Pruijser en van Ass kon Nederland ook deze shoot-out serie naar zich toe trekken. Met 3 – 4 won Nederland en pakte daarmee een zeer belangrijk bonus-punt.

Nederland heeft met twee wedstrijden te gaan een goede uitgangspositie om bij de final-4 te komen. Australië leidt de competitie met 23 punten. Belgie en Nederland hebben 22 punten, Duitsland 20, Groot-Brittannie 19 en Argentinie 17. Argentinië heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Een aantal tickets voor de FIH Pro League zijn nog te koop via de volgende website.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.