Finale HK Zaal (D): Landstitel voor Laren

(c) Roel Ubels

De dames van Laren hebben de nationale zaaltitel veroverd. In de finale won de Gooise ploeg zaterdag met 6-2 van Kampong. De titel is opmerkelijk, omdat Laren vorig jaar pas via de nacompetitie zich handhaafde in de Hoofdklasse Zaal.

Kampong bereikte de finale in Topsportcentrum Rotterdam door eerder op de dag in de halve eindstrijd af te rekenen met Hurley (5-3). Laren was in de halve finales met 6-3 te sterk voor Oranje-Rood.

Onderlinge stand 1-1

In de poulefase waren beide teams elkaar ook tegengekomen. De laatste keer dat Kampong en Laren tegenover elkaar stonden was vorig weekend op de laatste speeldag van de Hoofdklasse Zaal. Toen draaide Kampong een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning. Daarmee kwam de stand in de onderlinge confrontaties met 1-1 omdat Laren eerder in het seizoen met 5-3 te sterk was.

Laren deelde in de beginfase van de finale meteen een waarschuwing uit. Een uitbraak van Lisanne de Lange werd in de eerste minuut gestuit door keepster Alexandra Heerbaart. Nadat Kampong van de eerste schrik was bekomen zette Margot van Hecking Colebrander de Utrechtse formatie op voorsprong.

Leurink op schot

Laren werd hierdoor niet van haar stuk gebracht. Na een klein kwartier maakte Laurien Leurink uit een rebound gelijk en twee minuten later pikte ze een lange pass van achteruit op en schoof de bal langs Heerbaart.

In de tweede helft nam Laren snel afstand van Kampong. Met twee doelpunten tilde Leurink de stand naar 4-1. Nadat ook de tweede strafcorner van Kampong niets opleverde en Lisette Korink voorlangs schoot, kwam Laren op 5-1. Maxime Kerstholt tikte de bal uit een voorzet beheerst binnen.

Doelpunten in slotfase

Met amper twee minuten op de klok maakte Mabel Brands er 2-5 van, maar het slotakkoord was voor Laren. Lisanne de Lange bepaalde de eindstand op 6-2, waarna het feest kon beginnen.

Kampong-Laren 2-6 (1-2)

8.Margot van Hecking Colebrander 1-0
14.Laurien Leurink 1-1
16.Laurien Leurink 1-2
24.Laurien Leurink 1-3
25.Laurien Lerink 1-4
28.Maxime Kerstholt 1-5
38.Mabel Brands 2-5
39.Lisanne de Lange 2-6

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.