Fiona Morgenstern brak dit jaar door bij Oranje, maar mist WK Hockey
Fiona Morgenstern maakt haar debuut tegen België in de FIH Pro League.

Fiona Morgenstern brak dit jaar door bij Oranje, maar mist WK Hockey

Ze maakte dit jaar een stormachtige ontwikkeling door. Met een aantal downs, maar vooral hoge ups was Fiona Morgenstern dit jaar één van de smaakmaaksters in de Hoofdklasse dames. De 26-jarige aanvalster liet bij Oranje en Oranje-Rood door haar snelle gevaarlijke voorwaartse acties zien wat zij het Nederlands elftal kan bieden. Helaas voor Fiona Morgenstern net niet genoeg, deze week hoorde ze dat ze niet het WK Hockey in eigen land mag spelen. 

Bij Oranje-Rood kende Morgenstern een teleurstellend seizoen. Via de play-outs werd haar ploeg door Tilburg uitgeschakeld. Oranje-Rood, de afgelopen jaren strijdend om een plek in de play-offs, gleed de laatste twee seizoenen steeds meer af naar de onderste regionen in de Hoofdklasse dames. De twee Nederlandse internationals Lisa Post en Fiona Morgenstern wisten het tij niet te keren en zagen hun liefde degraderen. Voor Morgenstern, die afgelopen maand bekend maakte een mooie transfer te hebben afgedongen naar Amsterdam, een zware teleurstelling: “Het was een moeizaam jaar bij Oranje-Rood. De afgelopen twee seizoenen waren voor mij heel lastig. Dat ik weg ga bij Oranje-Rood heeft vooral te maken dat ik toe ben om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik ben toe aan een nieuwe stap. Deze kans krijg ik komend jaar bij Amsterdam”.

Fiona Morgenstern degradeerde met Oranje-Rood naar de promotieklasse.
Fiona Morgenstern degradeerde met Oranje-Rood naar de promotieklasse. Foto: Roel Ubels

Debuut Oranje

Ondanks deze teleurstelling, is het seizoen 2021-2022 in de Hoofdklasse dames een van de mooiste seizoenen voor Morgenstern. Op 10 november 2021 maakte Morgenstern haar debuut bij Oranje. In dezelfde wedstrijd raakte Eva de Goede zwaar geblesseerd. “Ja, ik heb een prachtig jaar gehad. Mijn debuut bij Oranje, daar heb ik heel erg van genoten. Het was een van de mooiste dagen uit mijn leven. Ook de internationale wedstrijden in India en Engeland, waren heel leerzaam en erg leuk voor mij”

Fiona Morgenstern maakte haar debuut tegen België in de FIH Pro League.
Fiona Morgenstern maakte haar debuut tegen België in de FIH Pro League. Foto: Roel Ubels

Geen WK Hockey

Toch ontving Fiona Morgenstern dit jaar geen uitnodiging van interim-bondscoach Jamilon Mülders om deel te nemen aan het WK Hockey komende maand. De aanvalster die dit nieuws ontving op de dag dat Oranje terug kwam uit Engeland, kijkt ondanks dit teleurstellende nieuws niemand verwijtend aan: “Ik ben gewoon heel blij met de kansen die ik dit jaar heb gehad. De concurrentie is heel groot en ik heb dan ook geen moment het gevoel gehad dat mijn plekje al een zekerheid was. Ik neem het Jamilon ook niet kwalijk, sterker nog ik ben heel blij dat hij mij dit jaar kansen heeft gegeven om bij Oranje te spelen. Het is heel knap van hem dat hij de positie van Alyson Annan heeft ingenomen. Een evaluerend gesprek ga ik met hem nog wel voeren. Voor mij gaat de focus nu richting het nieuwe seizoen”.

Reageer