Flets spelend Oranje wint van Wales op het EK Hockey | Hoofdklasse Hockey Nederland
Nederlandse hockeyheren.

Flets spelend Oranje wint van Wales op het EK Hockey

De 1.800 fans vandaag mochten genieten van Oranje die aan het doelsaldo mocht werken. Al vroeg in de wedstrijd was al duidelijk dat Wales geen enkele kans zou maken om een punt te pakken van Oranje.

Na vijf minuten spelen mocht Pruyser de 1-0 achter zijn naam zetten. Een droge knal in de cirkel belandde in de goal. Hertzberger en van Dam zorgden na tien minuten spelen voor de 3-0 voorsprong.

Na deze voorsprong ging het tempo omlaag. Nederland hield de bal, maar maakte geen enkele aanstalten om de aanvallers te zoeken. Misschien hield de equipe van Caldas al rekening dat als het niet met meer dan 5-0 zou winnen, het België zou ontlopen in de halve finale.

Tweede helft

Even leek het erop dat Oranje in de tweede helft iets zou doen aan de score. Al snel was het Mirco Pruyser die knap met een hoge backhand de lange hoek van de goal kon vinden. Maar al snel bleek dat ook in deze helft de echte kansen achterwege bleken. Jonas de Geus was in de 38ste minuut nog het dichts bij een treffer.

In de 43ste minuut was Robert Kemperman de gevierde man. Een strafcorner van Jip Janssen belandde op de legguards, zijn rebound ging de kruising in.

Vijf minuten voor tijd werd Maurits Visser binnen de lijnen gebracht voor Pirmin Blaak. In de vorige ontmoeting moest Visser toezien dat hij twee keer gepasseerd werd.

Even leek het erop dat de score toch nog naar 6-0 zou worden gebracht. Een vier tegen een situatie leek een doelpunt voor Oranje te worden. Helaas mislukte de voorzet van Thierry Brinkman. De 6-0 viel uiteindelijk toch, met tien seconden op de klok was het Billy Bakker die het laatste tikje kon geven. Door de ruime overwinning van Oranje, treffen zij nu België in de volgende ronde.

Reageer