Floor de Haan: “Strafbal in de finale? Die zit!” | Hoofdklasse Hockey Nederland
Floor de Haan mist een strafbal voor Amsterdam.

Floor de Haan: “Strafbal in de finale? Die zit!”

Vandaag won Amsterdam de halve finale in de EHL. Een zware wedstrijd moest er worden afgewerkt, waar maar liefst twee strafballen werden gemist. Wij spraken na de wedstrijd met Floor de Haan, die de eerste strafbal in de halve finale naast schoot. 

“Het ging vandaag iets teveel in mijn hoofd zitten. Vrijdag had ik al eens gescoord uit een strafbal. Omdat ik de verwachting zou hebben dat de keepster van Junior FC nu zou weten waar ik hem heen zou schieten, koos ik voor de andere hoek. De bal was hard, maar helaas naast”, aldus de Haan die toch nog tevreden op de halve finale kon terug kijken. Dat Amsterdam problemen kende met de strafbal, bleek wel in het derde kwart. Ook Freeke Moes zag haar poging niet in de goal gaan.

Ook Feeke Moes mistte een strafbal in de halve finale van de EHL.
Ook Feeke Moes miste een strafbal in de halve finale van de EHL. Foto: Johnnybakkerphotography

Uiteindelijk werden de gemiste strafballen van de Haan en Moes, Amsterdam niet fataal. Een sterke tweede helft zorgde ervoor dat er maandag een Nederlandse finale staat. Tegen de ploeg die in topvorm lijkt, Den Bosch, zal Amsterdam proberen de titel te heroveren. 

“Den Bosch is inderdaad in een goede vorm. We zullen morgen keihard moeten vechten. Mentaal denk ik dat we ijzersterk zijn. Revanche nemen op vorig jaar, dat is ons doel. We kunnen zeker winnen, ondanks het feit dat we veel speelsters missen”.

Vraag voor Amsterdam blijft natuurlijk, mocht de ploeg een strafbal krijgen wie gaat hem dan nemen? Ook Freeke Moes kon vandaag het doel niet vinden met de strafbal. Voor de Haan is er geen twijfel, de verdedigster eist morgen de eventuele strafbal in de finale van de EHL weer op. 

De bikkelharde verdedigster Floor de Haan ziet maandag genoeg kansen om te winnen van Den Bosch.
De bikkelharde verdedigster Floor de Haan ziet maandag genoeg kansen om te winnen van Den Bosch. Foto: Roel Ubels

“Ik had het er met onze assistent Kim Lammers nog over. Zij zei: ‘De beste manier om jezelf te overwinnen, is om hem weer te nemen’. Dit ga ik morgen dan ook doen. Waar ik hem nu heen gaan schieten? Misschien wel linksboven! Een ding weet ik zeker. Een strafbal in de finale, die zit!”.

Omslagfoto: Johnnybakkerphotography

Reageer