Flora Peel breekt bot in duim en mist WK Hockey | Hoofdklasse Hockey Nederland
De Engelse Flora Peel breekt haar duim en mist het WK Hockey.

Flora Peel breekt bot in duim en mist WK Hockey

Terwijl haar team bezig is met de openingswedstrijd tegen India, zit de Engelse sterspeelster Flora Peel vandaag met een gebroken duim op de tribune. Een vervelend incident vorige week in een oefenwedstrijd tegen Chili zorgde ervoor dat de middenveldster het WK moet missen.

Lang speelt Flora Peel nog niet voor de Engelse selectie. Toch heeft de middenveldster, die bij HDM vaak een belangrijk was, zich het afgelopen jaar opgewerkt naar een van de dragende speelsters in het elftal. Afgelopen week speelde Peel met Engeland een oefenwedstrijd tegen Chili, helaas met een slechte uitkomst.

“Een stick van de tegenstandster zorgde ervoor dat ik een botje bij mijn duim heb gebroken. Op dit moment zit mijn hand in het gips en het is dus onmogelijk om nog in actie te komen voor het WK. Het is ontzettend balen, want het ongeluk kwam voor mij uit het niets”.

De Engelse Flora Peel breekt haar duim en mist het WK Hockey.
De Engelse Flora Peel breekt haar duim en mist het WK Hockey. Foto: Roel Ubels

Commonwealth Games

Peel, die volgend jaar niet meer in de Hoofdklasse dames speelt, wil gaan proberen om de Commonwealth Games die over vier weken in Birmingham worden georganiseerd proberen te halen. Hiervoor zal het gips er snel af moeten, waarna de speelster zal moeten revalideren.

“Helaas kan ik komend jaar niet terug komen in Nederland. Met de Engelse selectie gaan we intensief trainen, waardoor het niet mogelijk is dit te combineren met clubhockey. Op dit moment probeer ik het WK Hockey uit mijn hoofd te zetten en me te richten op de Commonwealth games. Voor ons team ook een erg belangrijk evenement”.

Reageer