Floris Benschop naar Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Floris Benschop naar Rotterdam

Floris Benschop vervolgt zijn hockeycarrière bij Hockey Club Rotterdam. De 23-jarige Haagse verdediger is afkomstig van het Wassenaarse HGC. Benschop heeft met Rotterdam een tweejarige verbintenis gesloten.
Floris Benschop heeft de afgelopen jaren met HGC gespeeld in de play- offs (2010) en werd met de Wassenaarse club Europees kampioen in 2011. Eerder kwam hij uit voor Klein Zwitserland, waarmee hij in 2008 promoveerde naar de hoofdklasse.
,,Floris wil vooruit, wil spelen om prijzen en is toe aan een andere hockeyomgeving,’’ zegt bestuurslid tophockey Rob Goverts. ,,Hij heeft bewust gekozen voor Rotterdam omdat de ambities en de sfeer van de vereniging hem aanspreken.’’

Comments (28)

 1. Zo dan! Rotterdam haalt even binnen aan Nederlandse talenten. Eigen jeugd mag dus weg!

 2. Opportunisme

  Lekker voor al onze talenten binnen Rotterdam, nul doorstroming, mooie praatjes.
  Gaan we een speler binnenhalen die bij HGC misschien 2 wedstrijden heeft gespeeld alleen maar geblesseerd geweest.
  Hoe gek is deze club geworden. Mijn zoon heeft het wel gezien daar.

 3. Benschop kon heel hard lopen. Maar Nederland kent wel betere talenten. Gerucht gaat trouwens dat dit “talent” de nieuwe HGC-coach mede benaderd heeft. Dan alsnog verkassen lijkt behoorlijk respectloos.

 4. titels kopen

  Rotterdam smijt met geld!
  Dat deze jongens prijzen willen pakken geloof ik zeker, maar dat rotterdam het dubbele betaalt vergeleken met andere clubs helpt ook mee.

  Dat rotterdam eigen jeugd op een tweede plan heeft staan is toch ook al jaren bekend. De financiele grootmacht brak als eerste de gentlemans agreement mbt buitenlandse spelers en heeft daarna elk jaar een karrevracht aan nieuwe spelers binnengehaald.

  Naar verluidt kosten de spelers Kranstauber, Kellerman, van Ass en Benschop de club bij elkaar al meer dan een ton. Ja 100.000 euro. En deze spelers zijn niet eens de hoogvliegers van het team.
  Dat hockey verandert is alleen maar goed, maar in dit geval is er sprake van scheefgroei.

 5. Nuance: Rotterdam heeft nooit meegedaan aan het gentlements-agreement. Zij hebben bij voorbaat gezegd dat zij daar niet aan mee deden. Niks breken dus.
  Ben trouwens benieuwd wat Floris van der Linden nu gaat doen.

 6. @titels kopen: helemaal eens. Het gaat volleybal achterna. Op gegeven moment graaft hockey zijn eigen graf.
  Tomeloos oppoertunisme van spelers maar ook van bepaalde clubbestuurders in het “nieuw geld” circuit. Het hockey wordt met een super smalle bepaald niet aantrekkelijker. Misschien moet de HHcv / kNHB maar eens overwegen om per regio een HK-licentie toe te kennen. Zodat hockey met gelijkwaardige budgetten verdeeld wordt over Noord (Groningen), Oost (Nijmegen/Arnhem), Zuid (Eindhoven/Den Bosch/Tilburg/Breda), West (R’dam, Haarlem-Bloemendaal. Den Haag-W’naar), A’dam) en Midden (Uteecht, Zeist-Blitoven). Etc.

 7. Die Bennie: Cartouche, KZ, HGC, R’dam. Dan moet je je wel heel ongelukkig voelen. Tip: streef niets iets na wat niet haalbaar zal zijn.

 8. Op je 23e al 4 clubs achter je naam hebben, pijnlijk.

 9. Prima versterking. Rotterdam nu 3 man kwijt en 3 man erbij. Dat gemiemel over geld: Bij Bloemendaal een Amsterdam is het zeker voor een appel en een ei? Zou wel graag wat meer jeugd zien doorstromen, al moet men niet vergeten dat jongens als Hertzberger, Blaak, Gerritsen en Turkstra al in de jeugd bij Rotterdam zaten. 4 Basisspelers dus, dat kunnen niet veel hoofdklasseclubs zeggen.

 10. Geld wordt overal betaald, maar aangezien alle top NL spelers wel zo goed als vast liggen en buitenlandse toppers niet in NL mogen spelen, gaan de clubs elkaar gek maken het het (met alle respect) vastleggen van het 2e garnituur. En tuurlijk gaat dit ten koste van jeugdspelers, want die kosten veel meer tijd om in te passen. En die tijd heb je niet als je de Play Offs wil spelen of Play outs moet ontlopen….

 11. Wat nou versterking: een mooi narcis(t)je. Hij is heel jaar geblesseerd geweest. Rest nu a
  lleen maar five minutes of fame op twee hockeysites.

 12. Dat eeuwige gezeur over eigen jeugd. Het gat met de top van de hoofdklasse en jeugd is gewoon voor 90% van de jeugdspelers niet te overbruggen. Geen enkel probleem lekker rijpen bij een top overgangsklasse of bottom hoofdklasse club en daar een dragende speler worden.

  Voor Floris een prima keus, hoop dat hij niet weer geblesseerd raakt. Mits fit een prima versterking voor de achterste linie van Rotterdam.

 13. @opportunisme

  Talenten bij HCR? Die zijn er helemaal niet. Op een enkeling na. En dat zal jouw zoon niet zijn. Anders zat hij er wel bij. Het zegt wel wat als hij slechter is dan Benschop….

 14. Kampong heeft meer spelers van eigen opleiding:
  Quirijn Caspers, Bruno van den Bosch, Daan Dullemeijer, Jan de Wijkerslooth, Constantijn Jonker, Floris de Ridder, Lukas Siebinga,Thierry Brinkman, Marnix Kleinsman

 15. Sjoerd G, Hidde T, Jeroen H, Willem H, Paul M, Pirmin B.

  Ik tel er 6 uit eigen jeugd. Vergeet Maurits H niet.

  Ik denk dat Rotterdam Benschop wel fit krijgt, zoals het hele team!

  Positief punt: minder import, meer NL.

 16. Beste Lee,

  Check je sources nog een keer:
  Caspers, de Ridder, Siebinga, Brinkman & Kleinsman komen niet helemaal van eigen jeugd.

  Hebben wel in de eigen jeugd gespeeld, maar op Siebinga na was een ieder hier al bestempeld als ‘Talent’ danwel ‘Groot Talent’ alvorens zij naar Kampong vertrokken.

 17. @ Titels kopen

  Jij zegt titels kopen ja. Maar de vraag is hoe het kan dat een club waar zijn stichting topsport wordt opgeheven en terug wordt gebracht in de vereniging met een negatieve boedel (zakelijk heet dat failliet) toch dusdanig spelers blijft inkopen. Hocus pocus pilatus pas. En in februari op deze site oreren het vertrek van knowles en child op te vangen met NL spelers EN eigen jeugd. Nee, moest zijn, NL spelers en GEEN eigen jeugd

 18. Sorry, maar Siebenga komt over het voetbal. Heeft daarvoor nergens anders gehockeyd…

 19. Lee mooie clown ben jij, Siebinga van Doorn, zeker niet direct van het voetbal.

 20. De topjeugd doet het best aardig bij Hcr. De overgang naar de top van de hoofdklasse is voor jeugdspelers veel te groot. Volgend jaar wordt er enorm bezuinigd op de breedtesport. In plaats van 2 keer krijgt de breedtesport nog maar 1 keer training per week. Als reden wordt opgegeven dat er geen geld meer is voor trainers. Hier komt natuurlijk onrust door. Ouders zijn niet gek. Ze zien wat voor geld er in de topsport gaat. De contributie blijft gelijk.

 21. @harry,

  Vind het aantal clubs best meevallen hoor. Ik ken mensen die er bij meer clubs hebben gespeeld op die leeftijd! Clubliefde is er tot op zekere hoogte maar eigen ontwikkeling staat bovenaan. Zo als mijn trainer altijd zegt; stilstand is doodstand!

 22. Goeie aanwinst voor Rotterdam! Zag hem een tijdje terug nog op kampong hockeyen, wat een talent!

 23. Wat een gezeur allemaal
  gefeliciteerd benschop!!! succes bij rotterdam.

 24. Cartouche heeft 16 spelers (meeste nog jong) uit eigen opleiding, volgend seizoen top overgangsklasse. Daar gaan o.l.v. S. Thomann nog wat pareltjes voor de hoofdklasse uitkomen (het rijpingsverhaal van Peter). Dit als Benschop en Kranstauber onder het motto “de cirkel is rond” bij hun oude club terugkeren.

 25. Hahahahaha

  Yankee neem er nog eentje. Het zal vast gezellig bij je zijn.

 26. Wil nep-Lee aub een eigen naam verzinnen? Dank. Wel leuk voor Benschop dat hij bij de kampioen komt hockeyen!

 27. Gefeliciteerd!! En succes bij de kampioen!!

Reageer