Floris Jan Bovelander: “Dom en een hele wijze les”

Deze week wijdde voormalig international Floris Jan Bovelander zijn wekelijkse column in ochtendkrant De Pers aan Charlotte Vega (foto links). De Pinoké-spits mocht deze week twee keer meespelen in de oefenwedstrijden van Oranje tegen België. Maar haar selectie kwam nogal negatief in het nieuws door haar coach Etienne Spee. Bovelander zet op papier wat hij ervan denkt.

“Dagblad Spits wilde een reactie van haar maar dat mocht niet van haar coach. Huh? Dat mocht niet van haar coach? Nee, zij moest zich focussen op Pinoké. Daar moest ik al heel hard om lachen. Want nog nooit heb ik een net geselecteerde international kunnen betrappen op schokkende teksten. (…) Coach Etienne Spee verwachtte wellicht een domme uitspraak en verbood haar iets te zeggen. Treurig en dom.”

“Maar het leuke is dat coach Spee daarna zelf hard de fout in ging. Hij fluisterde de Spits-journalist nog even zijn echte mening toe. ‘Ze mag een keertje meehobbelen en verder blijft ze gewoon in Jong Oranje. Haar selectie voor Oranje stelt geen reet voor!’”

“Dat is gniffelen als je dat leest. Spee boos omdat hij dat gezegd had toen de journalist zijn notitieblokje al in zijn jaszak had gestopt. Lachen voor ons. Dom en een hele wijze les. Laat jonge dames gewoon hun zegje doen en geloof me: De oren van een journalist zitten nooit in zijn binnenzak.”

Lees hier de gehele column van de voormalig international.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.