Four Nations Cup (D): Oranje ook te sterk voor Argentinië - Hoofdklasse Hockey Nederland

Four Nations Cup (D): Oranje ook te sterk voor Argentinië

Na de 3-1 zege op de openingsdag van de Four Nations Cup tegen Nieuw-Zeeland hebben de Oranjedames ook hun tweede wedstrijd in winst omgezet. Argentinië werd donderdag in Grünwald met 2-1 verslagen. Duitsland leed de tweede nederlaag. Nieuw-Zeeland was met 3-2 te sterk.

Al na acht minuten kwam Nederland op voorsprong. Xan de Waard loste een schot vanaf de kop van de cirkel op het Argentijnse doel. Vlak voor de keepster leek Kelly Jonker de bal nog aan te raken, maar het doelpunt werd gegeven aan De Waard.

Matla scoort

In het tweede kwart verdubbelde Fréderique Matla de Nederlandse voorsprong. De aanvalster werd aangespeeld door Carlien Dirkse van den Heuvel, waarna Matla keepster Belen Succi omspeelde en de bal in het net pushte.

Een minuut na de 2-0 lag het spel enige tijd stil. Pien Sanders was in botsing gekomen met een Argentijnse tegenstander en moest op een brancard het veld verlaten.

Honderd interlands voor Verschoor

Twee minuten voor rust verkleinde Delfino Merino de achterstand door de bal over keepster Anne Veenendaal te lobben. De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn. Voor Maria Verschoor was het een bijzondere wedstrijd. Zij speelde haar honderdste interland voor Oranje.

Argentinië-Nederland 1-2 (1-2)

8.Xan de Waard 0-1
22.Fréderique Matla 0-2
28.Delfina Merino 1-2

Opstelling: Anne Veenendaal (K), Malou Pheninckx, Xan de Waard, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Maria Verschoor, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Fréderique Matla, Ireen van den Assem, Pien Sanders.
Wissels: Kitty van Male, Laurien Leurink, Kelly Jonker, Lauren Stam, Josine Koning (K), Margot van Geffen, Eva de Goede.

Duitsland-Nieuw-Zeeland 2-3 (1-3)

2.Shiloh Gloyn 0-1 (sc)
3.Lisa Altenburg 1-1
23.Brooke Neal 1-2 (sc)
26.Amy Robinson 1-3
33.Marie Mävers 2-3

Stand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Nederland 2 2 0 0 5 2 6
2. Argentinië 2 1 0 1 3 3 3
3. Nieuw-Zeeland 2 1 0 1 4 5 3
4. Duitsland 2 0 0 2 3 5 0

Programma zaterdag

11.00 uur: Nieuw-Zeeland-Argentinië
13.30 uur: Duitsland-Nederland

Reageer