Frederique Matla brengt twintigste landskampioenschap naar Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland
Frederique Matla brengt twintigste landskampioenschap naar Den Bosch

Frederique Matla brengt twintigste landskampioenschap naar Den Bosch

In een enerverende wedstrijd is Den Bosch door een doelpunt van Frederique Matla winnaar geworden van het landskampioenschap. Beide teams gaven weinig kansen aan elkaar weg, uiteindelijk won Den Bosch in de laatste minuut.

Amsterdam zocht de gehele wedstrijd om een gaatje te vinden in de defensie van Den Bosch. Echte gevaarlijke kansen kwamen er echter niet. De thuisploeg hield goed stand. Den Bosch kreeg een paar minuten voor tijd een man-meer-situatie door een harde overtreding van Amsterdam-speelster Floor de Haan. Deze situatie zorgde ervoor dat Den Bosch in de laatste minuut van de wedstrijd een strafcorner kon versieren.

Den Bosch wordt voor de twintigste keer landskampioen
Den Bosch wordt voor de twintigste keer landskampioen. Foto: Roel Ubels

Frederique Matla

En net zoals zo vaak, stond Frederique Matla weer klaar op de kop van de cirkel. Waar de eerste poging goed werd gestopt door Veenendaal, was de tweede poging wel raak. Met een sleep verdween de bal hard in de kruising.

Meteen was de wedstrijd klaar en mochten de dames van Den Bosch voor de twintigste keer in de historie de landstitel vieren. Waar eerder dit jaar al de EHL titel een prooi was voor de Bosschenaren, is nu ook de landstitel in 2021 een feit.

Frederique Matla brengt twintigste landskampioenschap naar Den Bosch
Frederique Matla brengt twintigste landskampioenschap naar Den Bosch. Foto: Roel Ubels

Comments (1)

  1. Jeroen Jansen

    Dames van harte gefeliciteerd met de 20e landstitel

Reageer