Frederique Matla en Stella van Gils EK Topspelers van het toernooi - Hoofdklasse Hockey Nederland
Topspeelsters van het EK Hockey waren Stella van Gils en Frederique Matla.

Frederique Matla en Stella van Gils EK Topspelers van het toernooi

Elke wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het EK hockey kon jij stemmen wie de beste topspeler was. Tijdens en vlak na de wedstrijd kon je hier op onze site jouw stem uitbrengen. En dat hebben jullie massaal gedaan! 

Naast de ‘publieke stemmen’ heeft er ook een panel van drie (mannen & vrouwen) Hoofdklassehockey spelers elke wedstrijd nauw gevolgd. Het mannelijke panel beoordeelde de vijf mannenwedstrijden: Jasper Brinkman (Bloemendaal), Joep Troost (Almere) & Dennis Warmerdam (Pinoké). De oranje dames werden door het vrouwelijke panel:  Daphne Voormolen (Victoria)Pam Imhof (Kampong) en Trijntje Beljaars (Oranje-Rood) beoordeeld. Elk jurylid zal 1 punt geven aan zijn of haar topspeler van het toernooi, inclusief een korte motivatie. Samen met de punten van het publiek kroont een oranjeleeuw/ leeuwin zich tot topspeler van het toernooi. 

De Oranjedames 

Jullie, ‘het publiek’ gaven per wedstrijd de meeste stemmen aan:

Poule-wedstrijd 1: (Nederland vs. Ierland) Laura Nunnink 
Poule-wedstrijd 2: (Nederland vs. Spanje) Stella van Gils
Poule-wedstrijd 3: (Nederland vs. Schotland) Eva de Goede
Halve finale (Nederland vs. België) Maria Verschoor      
Finale (Nederland vs. Duitsland) Frederique Matla


Panel lid #1: [Daphne Voormolen]

Mijn topspeler van het toernooi is Stella van Gils. Het is echt geweldig dat je als debutant op zo een groot toernooi, met zó veel lef en overtuiging kunt spelen, vandaar dat ik alleen maar naar Stella kan denken. Geweldig gedaan!

Panel lid #2: [Pam imhof]

Ik kies voor Marloes Ketels. Ze had veel lef dit toernooi en was vaak voorin te vinden. Betrokken bij bijna elke aanval in de vorm van assists. 

Panel lid #3: [Trijntje Beljaars]

Mijn stem gaat naar Matla! Ze is natuurlijk topscorer, altijd als ze de bal heeft is er dreiging, koelbloedig bij de goal en de gevaarlijkste spits.

EINDSTAND. Stella van Gils & Frederique Matla ‘topspeler van het toernooi’ geworden!

Reageer