Frédérique Matla: ‘We zijn klaar voor het EK’

Van 18 tot en met 26 augustus strijden de Oranjedames op het Europees kampioenschap in Amsterdam voor goud. Voor Frédérique Matla is dit het eerste EK dat ze mag spelen met Oranje. We blikken met haar vooruit op het toernooi.

In januari maakte ze voor het eerst deel uit van de trainingsgroep van Oranje. Nu, een half jaar later, heeft Matla zich ontpopt tot een echte spits. Met acht goals op haar naam in veertien interlands mag ze meer dan tevreden zijn. “Ik heb het naar mijn zin”, vertelt Matla. “De sfeer is goed. Wij zijn lekker aan het hockeyen en maken stappen. We zijn klaar voor het EK.”

Positieve aandacht

In de media krijgt de spits veel positieve aandacht, maar daar blijft de speelster bescheiden onder. “Ik heb nu acht goals gemaakt in veertien interlands, dus ik snap dat ze positief over me schrijven”, aldus Matla. “Dit zegt alleen niet zoveel over mijn spel. Ik moet wel gewoon mijn ding blijven doen en zorgen dat ik qua spel een bijdrage lever en niet alleen qua doelpunten.”

Het toernooi vindt dit jaar plaats in eigen land. Iedere wedstrijd zal voor de speelsters voelen als een thuiswedstrijd. “In eigen land heb ik nog nooit een toernooi meegemaakt, dus ik ben heel benieuwd”, vertelt de spits van Oranje. “Ik kijk uit naar een stadion vol met eigen supporters, waarbij het mooi zou zijn als we elkaar niet meer kunnen horen omdat het publiek zo enthousiast van ons wordt.”

Eigen doel

Het Nederlands team zal voor de eerste plaats strijden in Amsterdam. Naast goud heeft Matla ook een eigen doel gesteld voor het EK. “Ik heb in het begin gemerkt dat ik terughoudend was”, vertelt Matla. “Mijn doel is dat ik mijn eigen spel speel en mijn beste hockey laat zien. Dat is hard werken, maar ook op intuïtie hockeyen. En mezelf niet gek laten maken wat er om mij heen gebeurt.”

Deze week zijn de dames intern gegaan. Er volgt nog een oefeninterland tegen Engeland en dan gaat vrijdag het EK van start. Spanning zal bij Matla de aankomende dagen toe gaan nemen. “Als we eenmaal in het hotel ingecheckt zijn, dan weet je wel dat het gaat beginnen”, vertelt Matla. ‘We gaan nog in het stadion trainen, dan zie je ook wat er gebeurt en wat er klaar wordt gezet voor het EK. Dan stijgt de spanning zeker weten wel.”

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www. HockeyBaas.nl.

Reageer

Contact Us