Funky-bedenker en voormalig Duits international Horst Wein overleden

Voormalig Duits international Horst Wein (1941) is zondag overleden, dat maakt de FIH maandag bekend. Wein was gedurende zijn veelzijdige carrière onder andere bondscoach van Duitsland en Spanje, dat hij naar de eerste Europese titel leidde, en directeur van het hockeytoernooi op de Olympische Spelen van 1972 in München.

Wein maakte binnen de hockeywereld met name furore met zijn boeken en innovatieve concepten. Onder andere het concept FUNKEY komt van Wein. Zijn ideeën reikten tot in de voetbalwereld. Hij werkte samen met Barcelona en zowel het Spaanse als Duitse nationale voetbalelftal.

FIH-president Leandro Negre reageerde maandag op het overlijden van Wein. ‘Horst was een pionier in de hockeywereld. Hij ontwikkelde  coach- en speltechnieken die de moderne hockeysport zoals wij die kennen, vormden. Zijn drive en passie voor de sport waren inspirerend. Hij wist iedereen altijd en overal te interesseren voor zijn innovatieve ideeën. Daarnaast was hij een echte heer met een geweldig karakter. Het is een groot verlies voor de hockeyfamilie, alhoewel zijn levenskracht voortbestaat in alle het goede werk dat hij voor de sport gedaan heeft. We zijn allemaal die getroffen door Horsts dood en onze gedachten zijn bij zijn familie en naaste vrienden in deze moeilijk tijd.’

 

 

Reageer

Contact Us