Galema: "Meer gif in het spel is dit weekend noodzakelijk" - Hoofdklasse Hockey Nederland
schot op de goal van Maurits Visser.

Galema: “Meer gif in het spel is dit weekend noodzakelijk”

Den Bosch moet komend weekend twee keer winnen in het hol van de leeuw. Terecht of niet, de Bosschenaren verloren gisteren met ruime cijfers van Bloemendaal. De frustratie was af te lezen aan het gezicht van Jelle Galema, hij baalde flink van het verlies op Bloemendaal.

“We begonnen vandaag goed. En eigenlijk geven we daarin ook aan dat we mee kunnen met een topploeg zoals Bloemendaal. Ik baal heel erg dat we in het eerste kwart geen strafbal kregen, naar mijn idee hadden we die 100% verdiend. Desalniettemin pakken we toch terecht de voorsprong”, aldus Jelle Galema die gisteren niet kon scoren voor de thuisploeg.

Een scrimmage voor de goal van Maurits Visser.
Een scrimmage voor de goal van Maurits Visser. Foto: Roel Ubels

Den Bosch heerste in het eerste kwart en Bloemendaal had inderdaad moeite om het spel over te nemen. Het lukte niet bij de Mussen en vanaf de bank en in het veld was het duidelijk hoorbaar dat de spelers van Bloemendaal baalden van de situatie.

Toch kantelde de wedstrijd in de tweede helft. Bloemendaal kreeg meer de bal en creëerde meer druk op de helft van Den Bosch. Iets wat in de eerste helft niet lukte. Na een wat gelukkige aansluitingstreffer, liepen de Mussen uiteindelijk snel uit naar een riante 1-5 overwinning.

Niet weggespeeld

Ook Galema vond dat zijn ploeg goed voor de dag kwam: “We speelden goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Bloemendaal het initiatief over. We wisten vooraf dat we tegen een topploeg zoals Bloemendaal kansen zouden weggeven. Dat de score uiteindelijk naar 1-5 opliep, vind ik geflatteerd. We zijn niet weggespeeld”

Den Bosch viert met Jelle Galema de 1-0 van Lodewijks. De voorsprong was verdiend, maar werd niet vast gehouden.
Den Bosch viert met Jelle Galema de 1-0 van Lodewijks. De voorsprong was verdiend, maar werd niet vast gehouden. Foto: Roel Ubels

Gif in het spel

Toch lijkt Den Bosch voor een onmogelijke opgave te staan. Zowel zaterdag als zondag moet gewonnen worden. Volgens Galema een zware opgave, maar niet onmogelijk: “Er moet dit weekend nog meer gif in het spel en we zullen nog zakelijker moeten worden. Als team moeten we er in blijven geloven. Ik heb al eens eerder in een finale gestaan waar ik de eerste wedstrijd kansloos verloor, maar dat we in de return twee keer wonnen en landskampioen werden. Waarom zouden we dat niet met Den Bosch tegen Bloemendaal kunnen? Gisteren hebben we in de eerste helft aangetoond dat we goed kunnen hockeyen en dat we het niveau aankunnen”.

Reageer