Gelukkige van Silfhout: “Blij dat ik komend jaar weer met Klein Zwitserland in de Hoofdklasse mag spelen” | Hoofdklasse Hockey Nederland
Sabine van Silfhout promoveert met Klein Zwitserland naar de Hoofdklasse

Gelukkige van Silfhout: “Blij dat ik komend jaar weer met Klein Zwitserland in de Hoofdklasse mag spelen”

Vandaag maakte de KNHB bekend dat de dames van Klein Zwitserland (KZ) zich mogen gaan opmaken voor de Hoofdklasse. Het team staat op de derde plaats in de promotieklasse, maar omdat het gemiddeld meer punten heeft behaald dan Tilburg, mogen zij promoveren. Aanvoerster Sabine van Silfhout is blij: “We wisten dat we rekening moesten houden met dit scenario”

De dames van Tilburg hebben dertien punten behaald uit vijf gespeelde wedstrijden. KZ daarentegen heeft er nog maar negen, maar deed dit uit drie gespeelde wedstrijden. Gemiddeld heeft het wel meer punten behaald dan Tilburg. Zodoende besloot de KNHB vandaag om Klein Zwitserland te laten promoveren naar de Hoofdklasse. Sabine van Silfhout, die op haar 28ste leeftijd al een van de oudere is, is blij met het besluit: “We waren de afgelopen weken nog hard aan het trainen. De speelsters tot 27 jaar deden dit met elkaar, terwijl de ‘ouderen’ in aparte groepjes trainden. Toen we het persbericht deze week hoorden, wisten we dat we rekening konden houden dat wij als promotiekandidate aangewezen zouden worden. Er heerst grote blijdschap in ons team toen we vandaag het besluit hoorden”.

“Vandaag staat mijn telefoon roodgloeiend”

Sabine van Silfhout is aanvoerster van Klein Zwitserland
Sabine van Silfhout promoveert met Klein Zwitserland naar de Hoofdklasse
Sabine van Silfhout promoveert met Klein Zwitserland naar de Hoofdklasse

Kampioene

Toch wil de aanvoerster van Klein Zwitserland zichzelf niet echt als kampioene omschrijven: “Naar mijn idee wordt je kampioen als je eerste staat. Dat we kampioen zijn geworden, kunnen we eigenlijk niet zeggen, omdat we niet de hele competitie hebben afgewerkt. Daarnaast ben ik van mening dat alles zo eerlijk gedaan moet worden als mogelijk. Wel zijn wij de gelukkigen, ook al had ik het liefste de competitie afgemaakt. Als hockeyspeelster speel je het liefste voor de punten. Ik denk dat de andere clubs er flink van zullen balen, wat ik ook heel goed begrijp. Vandaag staat mijn telefoon roodgloeiend, uit alle hoeken van Nederland krijg ik de felicitaties doorgestuurd”.

“Ik ben ontzettend blij dat we het komend jaar weer mogen laten zien”

Nieuw seizoen Hoofdklasse

Met dit besluit mag Klein Zwitserland met Sabine van Silfhout de komende weken uit een luie stoel gaan bekijken welk team uit de Hoofdklasse dames gaat degraderen. Laren lijkt de slechtste papieren te hebben, doordat het moet opnemen tegen SCHC en Den Bosch. Ook Kampong en zelfs HGC en Oranje-Rood kunnen nog rechtstreeks degraderen. Voor KZ zal het niet veel uitmaken, zij zijn blij dat ze de komende vier maanden zich mogen voorbereiden op een nieuw seizoen in de Hoofdklasse: “In het verleden heb ik bij Hurley, maar ook met KZ al eens in de Hoofdklasse gespeeld. Mijn persoonlijke doel was om KZ weer terug te brengen in deze Hoofdklasse. Of we er klaar voor zijn, weet ik niet. De komende tijd gaan we met het team kijken hoe we hier het beste op kunnen voorbereiden. Ik ben ontzettend blij dat we het komende jaar het weer mogen laten zien”.

Reageer