Ginella Zerbo leeft op bij NOS, maar rentree in Oranje is nog ver weg | Hoofdklasse Hockey Nederland
Ginella Zerbo werkt bij de NOS.

Ginella Zerbo leeft op bij NOS, maar rentree in Oranje is nog ver weg

Ginella Zerbo is nog altijd niet weg te denken van de Nederlandse velden. De spits werkt met haar ploeg SCHC dit jaar toe naar misschien wel het eerste landskampioenschap uit de geschiedenis. Daarnaast is Zerbo na een tijdje minder gescoord te hebben de laatste weken weer op schot. Maar een terugkeer in Oranje na haar afscheid in 2021 lijkt ver weg. Zerbo heeft andere prioriteiten.

Als een donderslag bij heldere hemel. Zo kwam het nieuws over het stoppen van Ginella Zerbo bij het Nederlands elftal binnen in het Nederlandse hockeywereldje. De spits, nog altijd makkelijk scorend voor SCHC, staat bij haar ploeg vaak op de goede positie in de cirkel. Jaren streefde ze naar het hoogst haalbare, namelijk het winnen van olympisch goud. Afgelopen jaar spatte die droom uiteen: Zerbo werd door bondscoach Alyson Annan niet meer geselecteerd. Niet veel later maakte de nog maar 24-jarige Zerbo bekend te stoppen met hockey voor het Nederlands elftal.

Ginella Zerbo leeft op bij NOS, maar rentree in Oranje is nog ver weg.
Ginella Zerbo leeft op bij NOS, maar rentree in Oranje is nog ver weg. Foto: Frank Uijlenbroek / World Sport Pics

Zerbo koos na het mislopen van het EK en de Olympische Spelen voor een maatschappelijke carrière bij de NOS. De motivatie voor Zerbo om niet alleen op het hockeyveld, maar ook daarbuiten zichzelf te ontwikkelen lag ten grondslag aan een drastische verandering en het Nederlands elftal werd aan de kant geschoven. Een opvallend gegeven, aangezien ze in het seizoen 2018-2019 nog topscorer werd in de hoofdklasse.

Toch lijkt het erop dat Zerbo geen moment spijt heeft van haar keuzes. ,,Mijn plezier was ik verloren bij het Nederlands elftal. Ik was toe aan een nieuwe impuls in mijn leven, haalde niet meer genoeg voldoening uit hockey. Vaak dacht ik eraan mezelf te gaan ontwikkelen als producer bij de TV. Een kans om dit te doen ontstond bij de NOS. Afgelopen jaar ben ik begonnen als junior-producer en sinds kort heb ik een contractverlenging gekregen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.’’

Hoofdklassehockey is een samenwerking aangegaan met Hockey International. Het artikel van Ginella Zerbo over haar avontuur bij de NOS is te lezen in de Hockey International. Voor meer verhalen zoals deze, lees de GRATIS Hockey International die in de meeste clubhuizen of hockeyttoernooien van Nederland is te vinden.

Reageer