Gold Cup (H): Pinoké verslaat Den Bosch in finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Gold Cup (H): Pinoké verslaat Den Bosch in finale

De heren van Pinoké hebben de eerste editie van de Gold Cup gewonnen. De Steekneuzen wonnen donderdagavond in en tegen Den Bosch met 4-3. Vorige week wonnen de dames van Bloemendaal het bekertoernooi.

Afgelopen weekend stonden Den Bosch en Pinoké ook tegenover elkaar en toen was de Bossche formatie met 5-1 te sterk. Hierdoor werd Pinoké veroordeeld tot het spelen van play-outs om handhaving in de Hoofdklasse te bewerkstelligen.

Pinoké aan goede kant score

Slechts vier dagen later was de wraak van Pinoké zoet. De Steekneuzen die flink waren gehavend door blessures namen iedere keer een voorsprong door goals van Morris de Vilder, Marlon Landbrug en Derck de Vilder, maar Den Bosch knokte zich via twee goals van Nicolas Della Torre en een doelpunt van Matthew Cobbaert steeds terug van een achterstand. Een doelpunt tien minuten voor tijd van Derck de Vilder, zijn tweede van de avond, was Den Bosch te machtig.

Den Bosch-Pinoké 3-4

2.Morris de Vilder 0-1 (sc)
13.Nicolas Della Torre 1-1 (sc)
32.Marlon Landbrug 1-2
34.Matthew Cobbaert 2-2
40.Derck de Vilder 2-3 (sc)
43.Nicolas Della Torre 3-3 (sc)
60.Derck de Vilder 3-4

Comments (1)

  1. Floppieenteun

    Denk dat eigenlijk iedereen in de hockeywereld dit Pinoke wel gunt, zeker na zo’n moeilijke week. Mooie overwinning en de eerste prijs in de clubhistorie!

Reageer