Goud voor Oranje dames op WK-Indoor

De Oranje dames van Marieke Dijkstra hebben zaterdagmiddag in Leipzig de indoor wereldtitel gepakt. Het ongeslagen Nederland won na shoot-outs van Duitsland en is Wereldkampioen. 

RDKL1210

Na een wat aftastend en afwachtend begin van beide ploegen zag Katharina Otte na acht minuten spelen kans om via een strafbal de score te openen. Lang leek ze niet van de voorsprong te kunnen genieten aangezien Oranje enkele seconden later aan de andere kant op de stip mocht plaats nemen. Pien van Nes miste echter oog in oog met de sterk keepende Yvonne Frank en dus bleef de Duitse voorsprong in stand. Ondanks de achterstand bleef het spel van Nederlandse kant enigszins mak en zenuwachtig, zelfs toen er wederom een strafbal genomen mocht worden kwam het zelfvertrouwen niet terug. Na vele aarzelende gezichten besloot Kiki Collot d’Escury achter de bal te gaan staan maar werd ook haar inzet gekeerd door Frank. Het duurde tot diep in de tweede helft voor de overtuiging weer terugkeerde bij de ploeg van Marieke Dijkstra. Na een korte time-out in de slotfase, en een goede peptalk van de bondscoach lukte het Claire Verhage, op mooi voorgeven van Mila Muyselaar, om twee minuten voor tijd toch de 1-1 binnen te pushen. Het duel moest hierdoor beslist worden middels shoot-outs en daarin liet Adinda Boeren-Alberts zien zeker niet onder te doen voor haar sterke Duitse collega. De ervaren goalie stopte alle Duitse inzetten en pakte daarmee het goud voor Nederland. Voor de tweede keer in de WK-Indoor geschiedenis zijn de Oranje dames Wereldkampioen.

Comments (1)

  1. wim hoebert

    Super resultaat van het dames team.
    In het hol van de leeuw de leeuw verslaan!!
    Bijzondere felicitaties voor Marieke die in 2007 in Wenen als speelster met het goud naar huis mocht en nu als coach van het damesteam hetzelfde metaal mag meenemen!

Reageer