Havenga: ‘Het leek alsof we niet op eigen kunnen vertrouwden’

Verbouwereerd stonden de Kampong spelers op het Eindhovense veld na de verloren achtste finale tegen het Belgische Dragons KHC. De eerste plek in de reguliere competitie leek een voorbode voor een prachtig slotakkoord. Leek, want na het mislopen van de play-off finale viel vandaag ook in de EHL het doek. 

Kampong Laren MdW Havenga de Wert
Credit: Maurice de Wert

Een verslagen Martijn Havenga vertelt waar het volgens hem mis ging in de wedstrijd tegen Dragons. “Ik denk dat we wel redelijk de overhand hadden en tot aan de cirkel best wel goed hockeyden ook,” blikt de verdediger terug. “Eenmaal daar gekomen lieten we het liggen. We vertrouwden niet helemaal op eigen kunnen, zo leek het, want in de competitie scoorden we bij wijze van spreken zonder moeite in de laatste vijf minuten nog drie goals. We gingen er nu misschien teveel ernaar op zoek, ik weet niet wat het is maar het wilde niet helemaal.”

Hoewel de verloren halve finale tegen Bloemendaal er twee weken geleden ook goed inhakte bij de Utrechters vond het team het volgens Havenga niet lastig om zich te herpakken. “Natuurlijk was het wel even een domper maar dit is gewoon een heel mooi toernooi en de jongens hebben vorig jaar een prachtig seizoen gedraaid om hier uiteindelijk te staan. Dan wil je er natuurlijk het beste uithalen en daarom hebben we de knop ook redelijk snel weten om te zetten. We hebben prima getraind, nog een goede oefenpot gespeeld waarin we gewoon echt goed hockeyden. Dat hebben we vandaag ook laten zien, alleen niet in de fase dat het echt moest.

Het leek een replay van de halve finale tegen Bloemendaal waarin het normaal zo makkelijk scorende Kampong ook minder gelukkig was in de afronding. Ook Havenga ziet overeenkomsten met die wedstrijden. “Net als Bloemendaal verdedigde Dragons heel compact. Een paar keer kwamen ze er door individuele kwaliteiten uit maar voor de rest hebben we ze vandaag weinig aan onze kant gezien. Het is absoluut een goede ploeg maar ik denk dat wij vandaag de betere waren en daarom is dit zo zonde. Het verlies voelt voor mij in ieder geval onterecht.”

Ondanks dat Havenga op dit moment nog even niet met een goed gevoel kan terug kijken op de prestaties van zijn team in de reguliere competitie is hij wel uit op revanche voor de volgende editie van het Europese toernooi. Ja, dat EHL ticket voor volgend jaar hebben we gelukkig wel gepakt dus ik hoop dat we die dan wel weten te verzilveren.”

Reageer