HC Oranje-Rood Dames 1 contracteert drie nieuwe speelsters - Hoofdklasse Hockey Nederland
Sian Keil vertrekt naar Oranje-Rood.

HC Oranje-Rood Dames 1 contracteert drie nieuwe speelsters

De selectie van HC Oranje-Rood Dames 1 wordt komend seizoen versterkt met drie nieuwe speelsters: Sian Keil, Nora Bruinsma en Lieve Verhoeven spelen vanaf deze zomer in Eindhoven.

Sian Keil (25) is een ‘oude bekende’ van de club. Van 2010 tot 2013 speelde zij voor het toenmalige Oranje-Zwart ook al in Eindhoven. In 2013 vertrok zij naar Den Bosch en speelde daar zes seizoenen in het eerste. Vorig jaar verruilde zij HC Den Bosch voor het Amsterdamse Pinoké. Keil staat bekend als een hardwerkende en technische aanvalster. “Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging op een vertrouwd nest. Het voelt goed dat we dezelfde visie delen.”, aldus Sian. Zij heeft getekend voor 2 seizoenen.

Hoofdcoach Stefan Duyf is blij met de komst van Keil: “Sian is een ervaren spits met veel dreiging naar voren en een winnaarsmentaliteit. Zij is een enorme aanwinst voor onze doorgaans jeugdige voorhoede”.

De in Spanje opgegroeide Nora Bruinsma komt over van Real Club de Polo de Barcelona en heeft getekend voor 1 seizoen met een optie tot verlenging. Nora (21) speelt sinds 2015 in het eerste van de Catalaanse club en doorliep in Spanje zowel de regionale als nationale jeugdteams. Bruinsma staat bekend als een veelzijdige hockeyster die niet alleen inzetbaar is als verdedigster, maar ook op het middenveld uitstekend uit de voeten kan.

Nora is een intelligente speelster met groot loopvermogen en oog voor de ruimte. Zij is compleet en kan op meerdere posities uit de voeten”, licht hoofdcoach Stefan Duyf de keuze voor Bruinsma toe.

De talentvolle keepster Lieve Verhoeven maakt de komende twee seizoenen deel uit van de selectie van HC Oranje-Rood Dames 1. Zij neemt de positie in van tweede keepster achter eerste doelvrouw Sarah Sinck. De jonge Verhoeven (17) geldt als een bijzonder talent. Zij keept momenteel bij HC Tilburg MA1 en als tweede keeper bij Dames 1 en verdedigde tevens het doel bij NL U15/16 en NL U18. “Lieve is een jeugdig keeperstalent en een echte teamplayer. Op termijn verwachten we dat ze de concurrentiestrijd met Sarah aan zal gaan”, aldus Stefan Duyf.

Reageer