HC ROTTERDAM IS ROND MET ROBIN RÖSCH | Hoofdklasse Hockey Nederland
Robin Rosch is de nieuwe coach van HC Rotterdam

HC ROTTERDAM IS ROND MET ROBIN RÖSCH

Heren-1 van HC Rotterdam staat komend seizoen onder leiding van hoofdcoach Robin Rösch. Rösch komt van SC Frankfurt en is bondscoach van zowel het U21- als nationale team van Oostenrijk.

In Nederland is de Duitser Rösch geen onbekende. Hij was in de periode 2006-2015 bondscoach van het Nederlands herenteam in de zaal. Onder zijn bewind pakte Oranje de wereldtitel en Europees brons. De afgelopen twee jaar was Rösch naast coach ook sportief directeur bij SC Frankfurt 1880 en daarvoor was hij verbonden aan Krefeld. In Nederland was hij eerder actief bij Venlo, Eindhoven en Den Bosch.

“Met Rösch krijgt onze herenselectie een coach, die door zijn eerdere ervaring in Nederland de Duitse ‘Gründlichkeit’ kan combineren met Nederlandse creativiteit,” zegt bestuurslid tophockey Luuk van der Schoot. “Rösch is 51 jaar oud, getrouwd en heeft twee kinderen. Een voordeel voor de spelersgroep is dat hij Nederlandstalig is.

Buiten het vastleggen van Robin Rösch zijn we ook blij dat de verbintenis met assistent- coach Kai de Jager is verlengd. We denken dat Robin en Kai samen het team kunnen brengen naar de volgende fase in de ontwikkeling”.

Reageer