HDM heerst in eerste kwart en wint van Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland
In de Hoofdklasse dames kende Den Bosch een lastige wedstrijd tegen HDM.

HDM heerst in eerste kwart en wint van Den Bosch

In de Hoofdklasse dames namen de nummer één en vier van de Hoofdklasse dames het tegen elkaar op in Den Bosch. HDM speelde een uitstekend eerste kwart en zorgde ervoor dat Den Bosch op achterstand kwam. Deze klap kwam Den Bosch niet meer te boven.

Onder de indruk waren de dames van HDM absoluut niet. Met veel energie en passie werden de dames van Den Bosch in het eerste kwart onder druk gezet. Bij elke bal die de thuisploeg ontving, waren er meteen een of meerdere speelsters van HDM te zien. Opvallend genoeg kon Den Bosch niet onder deze druk uitspelen. De power die de Europees kampioen af en toe laat zien, was in het eerste kwart nog niet te zien.

Eerste doelpunt

Het was dan ook volledig terecht dat HDM op voorsprong kwam. De aanval was niet spectaculair, toch werd Erica Sanders in de cirkel gevonden. Zij kon scoren, door de bal extra snelheid mee te geven. Josine Koning werd gepasseerd. Ook na dit doelpunt ging HDM niet achterover leunen. De druk bleef hoog en ook bij de eerste strafcorner was het raak. Pien van Nes scoorde door de bal hoog in de kruising te pushen.

In het tweede kwart veranderde het spelbeeld. Den Bosch kon de ruimtes vinden en met de snelheid van Keetels, Matla en Burg werd HDM nu overrompeld. HDM probeerde het spelbeeld van het eerste kwart te hervatten, maar dit bleek toch moeilijker te zijn dan gehoopt. Ook bij de eerste corner voor Den Bosch was het raak. Frederique Matla scoorde door de bal half hoog in het net te pushen.

Frederique Matla scoort de eerste corner van de wedstrijd tegen HDM.
Frederique Matla scoort de eerste corner van de wedstrijd tegen HDM. Foto: Roel Ubels

Den Bosch blijft sterk spelen

Ook de tweede helft ging Den Bosch door waar het in het tweede kwart mee bezig was. De druk bleef hoog en vooral Frederique Matla kreeg meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden. Haar strafcorners werden onschadelijk gemaakt.

Toch leek HDM niet onder de indruk. Waar het af en toe met kunst en vliegwerk het doel leeg hield, was het in fases ook niet de mindere van de twee. Echter kansen kreeg HDM niet meer. In de laatste fase van het laatste kwart leek Matla nog een strafbal te krijgen door een forse overtreding. Uiteindelijk moest zij genoegen nemen met een corner die niet werd gescoord. HDM pakte de volle buit en liet Den Bosch met nul punten achter.

Zie hier de liveblog en statistieken van de wedstrijd Den Bosch tegen HDM.

Reageer