Help de ParaHockey NL teams naar het EK 2021 te Amstelveen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Help de ParaHockey NL teams naar het EK 2021 te Amstelveen

Niet iedereen is ervan op de hoogte maar er bestaan ook nationale teams voor hockeyers met een verstandelijke beperking (g-hockeyers = ParaHockeyers). Nederland heeft er zelfs twee, die bestaan uit tien spelers waar heren en dames gemixt zijn. Volgend jaar is het EK 2021 in Amstelveen met Nederlandse deelname.

Spelers uit het hele land en van verschillende verenigingen in Nederland doen mee. September 2020 is gestart met centrale selectietrainingen voor het EK komend jaar In Amstelveen. Deze topspelers zijn om de week hard aan het trainen om hopelijk een plekje in de definitieve EK-teams 2021 te bemachtigen. De wedstrijden die ParaHockeyers op het EK spelen, worden door FIH gezien als internationale wedstrijden. Deze spelers krijgen dus ook ‘caps’ achter hun naam! Helaas liggen de trainingen momenteel stil vanwege COVID-19. Zie ook de promotiefilm die is gemaakt om ParaHockeyers te helpen richting het EK.

“Omdat het inschrijfgeld op het EK Parahockey 2021 is verhoogd, kunnen sommige sporters misschien niet meedoen”

Achter de schermen wordt hard gewerkt en worden voorbereidingen getroffen voor de Euro ParaHockey Championship 2021 (het EK 2021) in Amstelveen. De ParaHockeyers krijgen wekelijks korte filmpjes opgestuurd met oefeningen voor thuis en zijn druk bezig met conditie- en techniektrainingen. Tegelijkertijd houdt het begeleidingsteam zich bezig met de logistieke uitdagingen. Eén van die uitdagingen is de financiën. Helaas betalen de ParaHockeyers en het begeleidingsteam alles zelf. Zo ook het inschrijfgeld voor het EK. Dit jaar zal het inschrijfgeld weer hoger zijn dan voorgaande jaren. Dit is voor onze spelers, die veelal van een persoons gebonden budget of Wajong rondkomen, een behoorlijke tegenvaller. Vaak moeten zij om deel te nemen aan zo’n fantastisch toernooi een vakantie aan zich voorbij laten gaan. Simpelweg omdat ze hun geld besteden aan de toernooikosten. Het feit dat de toernooikosten dit jaar weer omhoog  gaan, zou voor sommige spelers zelfs betekenen dat ze niet mee kunnen doen.

Gelukkig is hiervoor een oplossing bedacht. Samen met Hingly is er een ParaHockey webshop opgericht waar allerlei artikelen te koop zijn, denk aan truien, sokken, petten, mokken enz.

De opbrengst van deze webshop zal besteed worden aan de financiering van het EK voor de spelers, zodat hun eigen bijdrage zo laag mogelijk is (of zelfs helemaal vervalt). Dit is natuurlijk een super mooi initiatief en wat is er nou leuker dan iemand blij maken met een origineel decembercadeau en tegelijkertijd de ParaHockeyers van Nederland te steunen?! #strongertogether

Steun dit bijzonder goede doel en ga snel naar www.hingly.com/parahockey om een leuk (december)cadeau te kopen voor je zoon, dochter, partner, broer, zus, buurmeisje, buurjongen en vergeet ook jezelf niet!  Hiermee breng je de spelers van ParaHockey NL weer een stapje dichterbij het EK 2021 in Amstelveen.

Comments (1)

 1. Eddy Wijkhuisen

  Hele mooie actie!
  Maar met een kleine aanvulling🤔.
  Ook hockeyers met een lichamelijk handicap {LG sporters} behoren tot de ParaHockeyers.
  Evenals de E- spelers.
  Beter zou het zijn om de hele groep aan te duiden met één “naam” – De Para spelers.
  Nu lijkt het alsof alleen sporters met een verstandelijke beperking sportieve uitdagingen hebben.

Reageer