Hentenaar: “Ik sta nog steeds achter mijn beslissing”

Foto © Jannette Brouwer

Juliëtte Hentenaar (foto rechts) speelde zondag met Amsterdam de topper tegen Laren. Een speciale topper, want de voormalig jeugdinternational speelde namelijk voor het eerst dit seizoen tegen haar oude club.

Afgelopen zomer verruilde de middenvelder verrassend genoeg Laren voor Amsterdam. Ondanks het feit dat Hentenaar het prima naar haar zin had en belangrijk was voor het team, was de overstap naar de hoofdstad in haar ogen noodzakelijk. “Het was voor mij beter om naar Amsterdam te gaan in verband met mijn studie en de reistijd.”

Maar tot nu toe lijkt de goed overwogen transfer nog niet echt zijn vruchten af te werpen. Terwijl de 21-jarige Hentenaar bij Laren een vaste waarde was, zit ze nu vaak op de bank. “De eerste helft van het seizoen is tot nu toe nog niet zo goed. Het gaat gelukkig al wel iets beter. Ik weet de exacte reden er niet precies van, maar ik maak me er niet echt zorgen over. Ik hoop dat ik in ieder geval snel weer helemaal terug ben op mijn niveau.”

Amsterdam verloor de topper uiteindelijk met 0-3. Laren was in de eerste helft duidelijk de sterkste, maar compleet kansloos waren de Amsterdammers niet. De thuisploeg was met name in de tweede helft de betere ploeg op het veld, maar vergat te scoren. En dan valt ‘ie aan de andere kant. “Ja, dat zie je wel vaker. Het is zonde dat we op de momenten dat we het overwicht hadden, het niet konden afmaken. Dat moet beter bij ons. We waren niet slecht, maar daar heb je nu niets meer aan. We hebben in ieder geval goed uitgevoerd wat we hebben afgesproken.”

Dit seizoen is koploper en vice-landskampioen Laren het team to beat. Hentenaar kent haar oude ploeg natuurlijk door en door en begrijpt wel waarom het zo goed gaat in ’t Gooi. “Het is een hele sterke ploeg. Laren is overal op het veld goed en heeft op iedere positie wel iemand staan die het verschil kan maken. En daarnaast draait het elftal als geheel lekker. Maar ik heb geen spijt van mijn beslissing om daar weg te gaan en ik sta er nog steeds achter.”

Comments (3)

 1. Ach joh het echte verschil zal pas in de play-offs blijken toch!

  off-topic
  Een beetje irrelevant misschien maar;

  Ik vind Hentenaar wel één van de, al dan niet DE, mooiste hockeyster(s) van ons land :$

 2. Amsterdam was de tweede helft beter? Laren was gewoon de hele wedstrijd beter.
  En zo belangrijk was ze niet toch? Het team is zeer zeker niet slechter van geworden dat ze gegaan is en heeft er een betere speelster voor terug.

  Hentenaar een van de mooiste? ieder zo zijn smaak.

 3. en veel kansen heeft amsterdam niet gehad dus dat ze zijn vergeten te scoren? In de tweede helft, een grote kans van Van Male (of was dat de eerste helft?) en dat was het volgens mij wel.

Reageer