Hermans: “Ik wil de wereld een stukje beter maken”

Minck Hermans is vorig seizoen weer begonnen met hockeyen, nadat hij er twee jaar tussenuit is geweest als vicevoorzitter van het Utrechtse Studentencorps. Hij sprak deze zomer ook nog met Kampong maar zijn keuze ging toch naar SCHC waar hij direct tot aanvoerder werd gebombardeerd. Hermans studeert politieke wetenschappen en wilt over twee jaar zijn master hebben gehaald. In het AD komt de vijfentwintigjarige student aan het woord.

SCHC heeft nul punten uit zeven duels. Hermans zegt als aanvoerder dat er niks anders rest dan positief te blijven: “Ik wil de wereld een stukje beter maken. Dat klinkt idealistisch? Ja, misschien, maar ik ben juist ook een realist. Alles wat je doet kan helpen, daar wil ik in de toekomst vorm aan geven in mijn maatschappelijke carrière.”

Dat er veel nieuwe gezichten zijn bij SCHC is al bekend. De Bilthovense supporters mopperen over de onherkenbaarheid van hun jongens: “Daar kunnen we niets aan doen. We konden niets anders dan veel nieuwe spelers halen. Daarom organiseren wij vrijdagavond een diner voor de club met heren en dames 1 zodat wij de binding met de club verbeteren. De achterban van de club steunt ons. Iedereen is positief over de inzet, werklust en filosofie van dit nieuwe team. We weten zeker dat het niet lang duurt voordat we punten gaan halen toen we dinsdag de video van de wedstrijd tegen Amsterdam keken.”

Als aanvoerder van het jonge team met veel nieuwe gezichten is Hermans wel een vaste waarde, maar er moeten nog 10 andere spelers dat worden zodat er een stabiele basis elf gevormd kan worden. Hermans speelt linksachter en hij vindt het moeilijk om zich vanaf daar te laten horen als aanvoerder: “Vanaf de flanken kan ik me toch lastig laten zien, zowel verbaal als hockeyend. Ik wil graag centraal staan, verdedigend of op het middenveld. Dat heb ik ook met Pim Wijzenbeek besproken. Het klopt dat nog weinig spelers zich echt onderscheiden binnen ons team. De winnende opstelling hebben we nog niet gevonden, maar dat komt wel.”

Zondag speelt Hermans wederom een belangrijke wedstrijd uit op Rotterdam om 14.45 uur.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

John

Hmmm, dit 13 in een dozijn interview geeft dan toch een interessant kijkje in de keuken van SCHC.

Iemand die er 2 jaar tussenuit is geweest om bier te zuipen als aanvoerder benoemen, vanaf linksachter in steenkolen Engels de boel in het gareel proberen te houden, een etentje organiseren om de achterban tevreden te houden.

Nou, ik wens ze veel succes in Bilthoven. Wat een puinhoop.

Jan

@john haha wat ben jij een lekker beroepschagarijn!!

Yankee

Ik kreeg het idee dat het diner voor de clubleden meer bedoeld was om geld in te zamelen voor het buitenlandse winterstop tripje, nu het vreemdelingenlegioen reeds maximale druk legt op het budget en sponsortechnisch de rek eruit is.

Bruce

De opbrengst van dit diner gaat naar de club.
Ze zullen op een andere manier geld moeten inzamelen voor een wintertrip( wat trouwens best normaal is voor een hoofdklasse club)
Goed dat deze jongen voor zichzelf heeft gekozen want hockey is ook niet alles.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.