Hertzberger: "Zij deden de Franse term va banque eer aan" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hertzberger: “Zij deden de Franse term va banque eer aan”

Na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk was er een handje vol pers aanwezig tijdens de persconferentie van Jeroen Hertzberger, Jan-Willem Buissant en bondscoach Paul van Ass. De Nederlandse heren wonnen in een doelpuntrijk duel van het Franse team. het werd namelijk 8-4 voor Oranje.

Keuzeheer Van Ass was niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Aanvallend had hij weinig klagen door de vele goals. Alleen verdedigend vielen er een hoop gaten waar de Fransen gretig indoken en gebruik van maakten door vier keer te scoren. “Dit was niet de wedstrijd waar ik op hoopte. Vier goals was teveel,” aldus van Ass.

Jeroen Hertzberger had een groot aandeel in de overwinning van het Nederlands team. Hij scoorde drie keer en was daarmee van groot belang voor zijn ploeg. Hertzberger: “Zij deden de Franse term va banque eer aan. Ze vochten voor alles en speelden alsof ze niets te verliezen hadden.”

Ook voor Buissant zijn het drukke dagen. De rappe verdediger speelt voor het eerst een groot toernooi met Oranje en laat zich nu gelden. “Ik geniet van elk moment,” sprak Buissant de pers toe.

Voor Oranje wacht nu de wedstrijd tegen Australië. De Kookaburas wonnen eerder op de dag hun wedstrijd van India en plaatsten zich daarmee voor de finale. De Australische bondscoach Ric Charlesworth heeft aandachtig gekeken en genoten van de vele goals. Hertzberger: “Wij gaan ons steeds beter voelen, hoe dichter we bij het weekend komen. Iedereen is fit en het echte werk gaat nu beginnen.”

 

Reageer