“Het lijkt wel of de mensen hier honderd keer enthousiaster zijn”

De Belgen wilden het zo graag, het EK-goud veroveren in eigen land, maar Duitsland was toch de betere en ervaren ploeg. De Red Lions verspeelde hun 1-0 voorsprong in de finale en verloren met 1-3 van de regerend Europees-, wereld- en olympisch kampioen. Het laatste stapje naar goud laat nog even op zich wachten voor de roodhemden.

“Die diepe teleurstelling is mooi,” zegt bondscoach Marc Lammers in het AD/Sportwereld. “Dat laat zien dat zij er echt van overtuigd waren dat ze van Duitsland konden winnen. Dat besef moeten zij ook hebben.”

Lammers werd door de Belgische hockeybond in eerste instantie gehaald om met de heren een podiumplek te halen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Het blijkt nu dat de Belgen eerder kunnen oogsten. “Marc heeft voor professionaliteit gezorgd in de ploeg,” vertelt Thomas Briels in diezelfde krant. “Bij hem staat hockey op de eerste plaats en hij eist dat ook van zijn spelers. School en werk moeten eraan ondergeschikt gemaakt worden. Als je daarin niet meegaat, wordt je plek ingenomen door een jonge speler die er wel alles voor op wil geven.”

Tijdens de finale tegen Duitsland waren alle Belgische supporters in vol ornaat aanwezig. Ook Belgische premier Di Rupo zat op de tribune tijdens de eindstrijd van de heren. “Het lijkt wel of de mensen hier honderd keer enthousiaster zijn dan bij andere hockeywedstrijden,” zegt Lammers. “Je voelt de trots van de toeschouwers. De trots dat een Belgische ploeg meedoet in de top. In dit land zijn er niet veel teamsporten die dat doen.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

verwende nesten

We zijn gewoon een stelletje verwende nesten in Nederland. We denken allemaal maar dat we even kampioen worden. Die arrogantie die sommige spelers met zich meedragen, slaat over op het publiek.
Misschien met zijn allen weer eens terug naar de basis, spelplezier is toch waarom iedereen hockeyt. Spelplezier is de basis van succes, als je het niet leuk hebt, raak je geen knikker.
Die spelvreugde zal overslaan op het publiek..
Kijk naar PSV (absoluut geen fan van) maar door de spelvreugde van de laatste weken in die ploeg is het publiek ook razend enthousiast in het stadion, was vorig jaar wel anders.
Hopen dat we met ons grote Nederlandse hockeyhart weer wat plezier kunnen gaan beleven in het stadion.

Bommel

@verwende nesten! Je hebt gescoord je mag door!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.