Het onderlinge duel: Lilli de Nooijer en Hannah Martin over het omstreden doelpunt van Hurley
Lilli de Nooijer scoort de 1-0 voor Bloemendaal tegen Hurley.

Het onderlinge duel: Lilli de Nooijer en Hannah Martin over het omstreden doelpunt van Hurley

Lange tijd ging zondag de wedstrijd Bloemendaal tegen Hurley gelijk op. Met nog een paar minuten op de klok kwam de bal bij Hannah Martin terecht. Een luide juich was te horen aan de zijde van Hurley. Terecht of niet, in het onderlinge duel spraken wij met Lilli de Nooijer van Bloemendaal en Hannah Martin van Hurley onder andere over dit omstreden doelpunt.

Aan de goed spelende Lilli de Nooijer lag het zondag niet. Meerdere malen bezorgde zij angstige momenten voor de defensie van Hurley. In de 27ste minuten was het dan ook raak. Een grote fout van nieuwkomer Macey de Ruiter werd hard afgestraft na een mooie combinatie van Carmel Bosch en doelpuntenmaakster de Nooijer. “Cis van der Zalm pakte heel mooi de bal van Hurley af. Een mooie pass naar Carmel zorgde ervoor dat wij een 2:0 tegen de keepster konden spelen. Ik stond er goed voor en nadat Carmel naar mij de bal speelde, hoefde ik hem alleen nog maar in de goal te leggen”, aldus de scorende speelster van Bloemendaal.

Lilli de Nooijer was zondag ondanks het verlies voor Bloemendaal een van de meest sterk spelende speelsters.
Lilli de Nooijer was zondag ondanks het verlies voor Bloemendaal een van de meest sterk spelende speelsters. Foto: Roel Ubels

Comeback

Toch rechtte Hurley haar rug en kwam vlak voor de rust terug in de wedstrijd. Bloemendaal keepster Danique Visser zag er niet goed uit, en zag de bal onder haar legguards in de goal verdwijnen. Voor de voor Groot-Brittannië spelende Hannah Martin, die in de eerste helft onzichtbaar bij Hurley was, een logisch vervolg voor het goed hockey wat Hurley liet zien: “De eerste helft was Bloemendaal sterk. Het doelpunt welke Lilli maakte, was ook meer dan terecht. We waren natuurlijk uiteindelijk blij met de gelijkmaker. Uiteindelijk vond ik ons in de tweede helft een stuk beter spelen”.

Gevaarlijke speelsters

Dat Bloemendaal misschien met geluk op voorsprong kwam, daar was geen enkele sprake van. Hurley stond het eerste kwart onder druk, en had moeite om de bal in de ploeg te houden. De snelle de Nooijer loste eerder al een backhandschot die helaas tot niets leidde. Later in de wedstrijd versierde zij nog een strafcorner, door een verdedigster van Hurley te dwingen tot een opzettelijke overtreding.

Duidelijk is het dat de speelster van Bloemendaal dit jaar wil excelleren. Waar zij voorheen tot talent werd bestempeld, is het nu duidelijk dat de fans uit Bloemendaal de komende jaren echt kunnen gaan genieten van de aanvalster. “Ik merk dit jaar dat ik meer vrijheid krijg van de coach Dave Smolenaars. Hij geeft aan dat ik vaker een actie mag aangaan. Dit doe ik ook en ik merk dat ik dat erg fijn vind”, aldus de Nooijer.

Waar Martin in de eerste helft onzichtbaar leek, was zij in de tweede helft misschien wel de vrouw die het verschil maakte voor de gasten. Met snel voetenwerk en aanvallend spel, liep zij meerdere malen haar tegenstandster voorbij. Hurley was gewaarschuwd, een prachtige voorzet van Martin werd bijna door Pam van Asperen binnen getipt. De Britse aanvalster van Hurley kan komend jaar nog veel gaan betekenen voor haar club: “Het is geweldig om hier te spelen. De standaard bij Hurley is heel hoog. Ik hoop dat ik iets extra’s kan bieden, vooral op het gebied van leiding geven aan het team. Bij Groot-Brittannië heb ik natuurlijk prachtige ervaringen opgedaan, door bijvoorbeeld de bronzen medaille te winnen op de Olympische Spelen. We gaan met Hurley echt proberen te spelen voor de play-offs”.

Hannah Martin blonk vooral in het vierde kwart uit voor Hurley.
Hannah Martin blonk vooral in het vierde kwart uit voor Hurley. Foto: Roel Ubels

Omstreden doelpunt

Uiteindelijk moest een discutabele beslissing van de scheidsrechter uitmaken wie de punten zou pakken. De lijn om een juiste ‘call’ te geven, leek vrijwel onmogelijk, toch besloot de scheidsrechter dat Hurley-speelster Hannah Martin, het laatste tikje in de cirkel van Bloemendaal gaf. Over dit omstreden doelpunt waren de Nooijer en Hannah Martin het niet eens.

Volgens de balende de Nooijer zat de scheidsrechter ernaast: “Ik ben echt van mening dat het geen doelpunt was. De afstand van mij tot doelpuntenmaakster Hannah Martin was echter te groot om het goed te beoordelen. Voor ons was het in ieder geval heel erg balen. We zaten goed in de wedstrijd en we kwamen hier ook om de volle drie punten te pakken”.

Uiteindelijk kon Bloemendaal zondag maar één keer juichen.
Uiteindelijk kon Bloemendaal zondag maar één keer juichen.

De doelpuntenmaakster van Hurley zag het anders. Volgens Martin werd haar inzet wel degelijk geraakt, waardoor Hurley terecht de punten mee naar Amsterdam mocht nemen: “Het ging allemaal erg snel. Ik denk dat ik wel degelijk de bal heb geraakt. De kans is groot dat ook de verdedigster van Bloemendaal de bal raakte, maar ook ik voelde dat ik de bal raakte. Ik was erg blij dat we de overwinning met Hurley konden vieren”, aldus Martin.

Reageer