Het onderlinge duel: Marise Weijschede en Michelle van der Drift over hun individuele topscorers ambitie - Hoofdklasse Hockey Nederland
Marise Weijschede en Michelle van der Drift in het onderlinge duel

Het onderlinge duel: Marise Weijschede en Michelle van der Drift over hun individuele topscorers ambitie

Kletsnat kwamen de dames van Victoria en Hurley zondag van het veld af. Een duel waarin Victoria meer wil had om te winnen, werd uiteindelijk een prooi voor de thuisploeg. Wij spraken in ‘het onderlinge duel’ met beide doelpuntenmachines van het team, Marise Weijschede en Michelle van der Drift.

Marise Weijschede scoorde dit seizoen driemaal voor Victoria. De zeer fanatieke spits scoorde afgelopen zondag niet, maar gaf wel een mooie voorzet. Hurley-aanvalster Michelle van der Drift scoorde dit seizoen tweemaal. Aan het begin van het seizoen gaf coach Patrick Bakker aan uit te kijken naar de komst van de spits, die vorig jaar nog bij Bloemendaal speelde.

“Ik weet niet of je een gehoorbeschadiging hebt opgelopen, maar ik kan er aardig voor zorgen dat anderen harder gaan lopen”

– Marise Weijschede is topscorer van Victoria

Victoria won na een achterstand met 3-1, hoe hebben jullie de wedstrijd ervaren?

Marise: “Ons spel vergt heel veel energie. We wisten vooraf dat we moesten oppassen voor Hurley. Ook al stonden we achter, ik wist dat het goed zou komen. Ik begreep achteraf dat wij een zwaar derde kwart hadden gespeeld. Dit had ik eigenlijk niet helemaal door. Eigenlijk zei dit al genoeg, toen zaten we niet in een goede ‘vibe’. Blij ben ik dat we toen geen tegendoelpunt kregen. Ik weet niet of je een gehoorbeschadiging hebt opgelopen, maar ik kan er aardig voor zorgen dat anderen harder gaan hockeyen. Dit is gebeurd in het vierde kwart. In dat kwart voelden we dat er wat viel te halen. Uiteindelijk wonnen we met 3-1. Over de gehele wedstrijd vind ik de eindstand terecht”.

“We lieten het kaas van ons brood af eten”

– Michelle van der Drift scoorde dit seizoen twee maal

Michelle: “Het was een hele rommelige wedstrijd en daarom was het terecht dat Victoria won. Zij zaten er bovenop. Dat het nat en een uitwedstrijd was, dat mag geen excuus zijn. We speelden te veel domme passes. In het derde kwart speelden we goed, toen hadden we het moeten afmaken. Uiteindelijk lieten we de kaas van ons brood afeten”.

Victoria staat nu zesde, en Hurley vierde. Is dit ook waar jullie willen eindigen?

Marise: “Oh jeetje, echt? Staan wij zesde? Ons doel is om rond de achtste plaats te eindigen. Dat we nu zesde staan is echt prachtig. Ik weet niet of we ons kunnen handhaven in het linker rijtje. We spreken elkaar wel over vijf weken”.

Michelle: “We hebben ambitie om de play-offs te gaan halen. Ondanks de zwakke partij zondag, zie ik het wel goedkomen”

Marise Weijschede is dit jaar op schot voor Victoria.
Marise Weijschede is dit jaar op schot voor Victoria. Foto: Roel Ubels

Hoeveel doelpunten gaan jullie maken?

Marise: “Vorig jaar heb ik nul doelpunten gemaakt. Ik heb altijd gezegd dat ik de spits ben die de assist geeft, maar dit jaar heb ik wel als doel gesteld dat ik toch zes keer wil scoren. Dit jaar sta ik al op drie. Als ik er zes heb gemaakt, dan ben ik zelf heel tevreden”.

Michelle: “Ik ben blij met de overgang van Bloemendaal naar Hurley. Hier kan ik iets vrijer hockeyen en mijn ding doen. Het hockeyen wordt daardoor voor mij leuker. Ik denk er eigenlijk niet over na hoeveel doelpunten ik ga maken. Maar stiekem hoop ik dat er acht doelpunten aan het einde van het jaar zijn gemaakt”.

In hoeverre zijn jullie al in aanraking gekomen met de talentengroep van Oranje?

Marise: “Nee, die kans heb ik nog niet gekregen. Ik ben ondertussen ook al 25, dus de vraag is of die kans ook echt nog kan komen. Er zijn zoveel goede dames die op mijn positie kunnen spelen. Op dit moment denk ik nog niet dat ik goed genoeg ben”.

Michelle: “Op dit moment ben ik nog iets te jong voor de potentials van Oranje. Hopelijk kan ik in januari bij Jong Oranje aansluiten”.

Hoe zag de rust bespreking eruit?

Marise: “Soms krijgen we in de rust weleens een donderpreek. Dat zit er vooral in dat mensen hun taak niet nakomen. We kregen dit keer in de rust tactische aanwijzingen. Het liep namelijk in de eerste helft al best goed”.

Michelle: “Bij ons moest het een tandje feller. Daarnaast kregen we ook het advies om simpel te blijven hockeyen. Dit hielp ook, want in dat derde kwart speelden we weer beter. Helaas zakte het niveau daarna weer in. Ik denk dat het uiteindelijk een mentaliteitsprobleem bij ons was”.

Wat voor opvallend heden zie jij nu in de stand in de Hoofdklasse dames?

Marise: “Het zit allemaal redelijk dicht op elkaar. Ik vind het knap dat HGC het zo goed doet en bovenin mee draait. Voor mijn gevoel kan iedereen van elkaar winnen, waardoor het een spannende competitie kan gaan worden”.

Hoe fit zijn jullie richting het einde van dit jaar?

Marise: “Wij hebben een programma gedraaid, waarin we in het begin van het seizoen te horen hebben gekregen dat we nog niet eerder zo fit zijn geweest. Het is balen dat Elin van Erk nog steeds de naweeën van een hersenschudding heeft. Ook Daphne Voormolen is er nog niet bij. Gelukkig hebben we deze week goed nieuws gekregen. Bij haar zijn bij het laatste onderzoek geen kankercellen gevonden. Voor de rest zijn wij gelukkig fit”.

Michelle: “Daantje de Kruijff kon zondag voor het eerst weer bij ons inlopen. Lieke van Wijk en Yasmin Geerlings missen we nog door blessures. De rest van het team is heel erg fit. De conditietesten eerder dit seizoen waren erg goed. We hebben veel potentie, het komt wel goed”.

In het onderlinge duel spraken wij met Marise Weijschede en Michelle van der Drift. Lees hier de vorige rubriek ‘het onderlinge duel’ waarin Robbert Kemperman en Jorrit Croon elkaar tegen kwamen

Reageer