Het onderlinge duel: Robbert Kemperman en Jorrit Croon over het vinden van nieuwe energie na de Spelen | Hoofdklasse Hockey Nederland
In het onderlinge duel hebben Robbert Kemperman en Jorrit Croon het over de ontmoeting Kampong tegen Bloemendaal.

Het onderlinge duel: Robbert Kemperman en Jorrit Croon over het vinden van nieuwe energie na de Spelen

De kraker afgelopen zondag Bloemendaal tegen Kampong kwam nooit helemaal los. Kampong probeerde het, maar Bloemendaal hield de gelederen dicht en won vrij gemakkelijk. Meerdere Oranje-internationals kwamen elkaar weer tegen. Wij spraken in de rubriek het onderlinge duel met Robbert Kemperman en Jorrit Croon die elkaar op het veld meerder malen tegen kwamen.

Bloemendaal won zakelijk met 2-0 van Kampong, hoe hebben jullie de wedstrijd ervaren?

Robbert: “Ik vond ons niet eens slecht spelen, alleen aanvallend kwamen we te kort. Ik vond dat Bloemendaal niet echt het spel heeft kunnen maken. Het stond bij ons verdedigend goed. Tegen zo’n verdediging die Bloemendaal heeft, dan moet je aanvallender spelen. Dit deden we niet. Bloemendaal is erg effectief, wat we vooraf wisten. De kansen die ze kregen, maakten ze meteen af”

Jorrit: “Het was weer even wennen. Kampong en Bloemendaal zijn de beste teams van de competitie, we kennen elkaar al heel lang. De verschillen waren klein. Vandaag waren wij efficiënter met de kansen dan Kampong”.

“Ik ben een fulltime prof. Problemen om nieuwe energie te vinden, die ken ik niet”

– Jorrit Croon

Afgelopen zomer hebben jullie elkaar veel gezien, wat hebben jullie vandaag tegen elkaar gezegd?

Robbert: “Als ik bijvoorbeeld weet dat Glenn Schuurman of Jorrit Croon in het veld tegenkom staat, dan weet ik dat er mooie duels gaan komen. Het gaat er altijd dan fanatiek aan toe. Eigenlijk zien we elkaar het gehele jaar, maar tijdens zo’n topontmoeting wordt er in de wedstrijd weinig tegen elkaar gezegd. We zijn allemaal met ons eigen spel bezig”.

Croon: “Dit ervaar ik eigenlijk ook zo. Voor de wedstrijd zeggen we elkaar nog even gedag, maar als de wedstrijd start, dan zijn we bezig met ons eigen spel. We willen beide winnen, dus we zijn dan ook niet meer met elkaar bezig. Het leukste is om tegen een hele goeie tegenstander te mogen spelen en dan te winnen. Dat hebben we zondag gedaan”.

“Ik merkte zondag in de topwedstrijd tegen Bloemendaal een soort gelijke energie als op de Olympische Spelen”

– Robbert Kemperman

Hebben jullie weer nieuwe energie kunnen vinden na de Spelen?

Robbert: “De energie die je hier vandaag in de competitie ziet, is anders dan op een EK of op de Olympische Spelen. Voor zo’n groot toernooi ben je lang bezig met de voorbereiding. Toch moet ik wel zeggen dat zondag het geweldig was om voor zo veel publiek weer te mogen spelen. Ik merkte een soort gelijke energie als op zo’n groot toernooi alswel in deze topwedstrijd. Het is als vanouds en daarom was het genieten”.

Jorrit: “Ook al was het een uitwedstrijd, het was heerlijk om in dit volle stadion te mogen spelen. We hebben twee keer kunnen scoren en de nul gehouden. Eigenlijk was het voor mij afgelopen weekend genieten en ook helemaal niet lastig om energie te moeten vinden. Natuurlijk was het dit nieuwe hockeyjaar net iets lekkerder geweest als we beter hadden gepresteerd op de Spelen. Ik ben echter een fulltime prof hockeyer en ben 365 dagen per jaar met hockey bezig. Je weet wanneer je vakantie hebt en je weet dus ook wanneer je weer gaat starten. Voor mij was het geen enkel probleem om afgelopen maand weer te moeten starten met clubhockey. Ik vind het altijd weer leuk om te mogen hockeyen”.

“Al hadden we een week op zo’n manier gehockeyd, scoren hadden we dan niet meer gedaan”

– Robbert Kemperman

Hoe zag de rust bespreking eruit?

Robbert: “We gingen met een 0-1 achterstand de rust in. In de rust hebben we nogmaals de nadruk gelegd op het feit dat we moeten blijven geloven dat we kansen gaan creëren. Het spel aan onze kant was goed genoeg, maar ook al hadden we een week op deze manier gehockeyd, scoren hadden we dan niet gedaan”.

Jorrit: “In onze rustbespreking hebben we het over kleine dingetjes die we beter kunnen doen. Vooral met de opbouw en het neerzetten van de juiste druk, daar hebben we het nog even over gehad. Zondag werden er geen speciale situaties in de rust meer behandeld”.

In de tweede helft gebeurde er van alles, hoe ervoer jij dit?

Robbert: “Er was even wat frustratie van mijn kant naar mijn teamgenoot, nadat ik het gevoel had dat ik meer gecoacht had moeten worden. Ik zocht een pass nadat ik twee man had uitgespeeld. Uiteindelijk gebeurde dit niet en verloren we de bal”.

Jorrit: “Ik pakte nog even een groen kaartje. De scheidsrechter was van mening dat ik een overtreding maakte en daarna de bal wegspeelde. Zelf vond ik dat niet, omdat de bal aan mijn stick zat. Het was niet slim om in die fase een kaart te pakken”.

Wat voor opvallend heden zien jullie nu in de stand in de Tulp Hoofdklasse heren?

Robbert: “Ik ben er helemaal niet mee bezig. Uiteindelijk wordt het pas in de laatste drie a vier wedstrijden van het seizoen beslist. Het is voor ons totaal niet relevant of bijvoorbeeld Den Bosch in deze fase van de strijd net onder of boven ons staat. We zullen dit jaar nog wat stappen moeten maken, dat is belangrijk voor de komende weken”.

Jorrit: “Je doet de andere teams te kort om te zeggen dat de wedstrijd tegen Kampong voor ons de eerste topper van het seizoen was. Ik vond wedstrijden tegen Rotterdam, HGC en Pinoke absolute topwedstrijden. De andere teams in de Tulp Hoofdklasse heren zijn dit jaar alleen maar beter geworden”.

Hoe fit zijn jullie richting het einde van dit jaar?

Robbert: “Samen met Sophie verwachten wij een kleine aan het begin van 2022. Dit is natuurlijk spannend. Op dit moment zijn we er al van aan het genieten. We zijn allemaal dingen aan het voorbereiden, dat maakt het extra leuk”.

Jorrit: “Jullie zagen me misschien een beetje strompelen in de wedstrijd. Ik had de hele week al wat pijn aan mijn hamstring, gelukkig kon ik wel spelen. Ik voelde me zondag niet heel goed en ben blij dat mijn hamstring het gehouden heeft. Komende week ga ik weer herstellen en richting de nieuwe speelronde werken”.

In het onderlinge duel spraken wij met Robbert Kemperman en Jorrit Croon. Lees hier de vorige rubriek ‘het onderlinge duel’ waarin Hannah Martin en Lilli de Nooijer elkaar tegen kwamen

Reageer