HHCV onaangenaam verrast door terugtrekking van OZ teams - Hoofdklasse Hockey Nederland

HHCV onaangenaam verrast door terugtrekking van OZ teams

De Hoofdklasse Hockey CV, die samen met de KNHB de TalentenCup opzette, is ‘onaangenaam verrast’ door de terugtrekking van de teams van Oranje Zwart, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Door het vroege einde van dit hoofdklasseseizoen, in verband met het WK, heeft de KNHB samen met de HHCV deze Talentencup opgezet in de vorm van een halve competitie met een finale. Dit ter overbrugging voor de teams die play-outs moeten spelen. Oranje Zwart besloot zich terug te trekken doordat beide teams niet genoeg spelers op de been kunnen brengen.

De HHCV gaat deze week ‘rustig overleggen hoe het nu verder moet’, zei Madeleine Buise, de voorzitster van de HHCV maandag. Op de consequenties van deze actie van de Eindhovense club wilde ze nog niet vooruitlopen, maar het had volgens de voorzitster wel impact.

Harry van Hout van de Stichting Tophockey van OZ ziet het probleem niet zo. “Als wij de enige zijn die ons terugtrekken, dan kunnen ze bij ons allemaal een 5-0 schrijven.” Hij zou de HHCV eind februari al op de hoogte hebben gebracht dat OZ niet genoeg spelers heeft en zich terugtrekt. Een ‘7-tegen-7’-variant is voor hem wel een optie.

De KNHB wil dat de verenigingen er samen uitkomen.

Reageer