HIL: Jaypee Punjab Warriors begint met fikse nederlaag - Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: Jaypee Punjab Warriors begint met fikse nederlaag

Jaypee Punjab Warriors is het vijfde seizoen van de Hockey India League (HIL) slecht begonnen. De titelverdediger, met Robert van der Horst en Mink van der Weerden in de ploeg, verloor vrijdag in Mumbai met liefst 10-4 van Dabang Mumbai, de ploeg van Robbert Kemperman en Sander de Wijn.

Vooraf spraken de statistieken in het voordeel van Jaypee Punjab Warriors. Het won afgelopen seizoen beide confrontaties en had in de korte historie van de HIL zelfs nog nooit van Dabang Mumbai verloren.

Stockbroekx aan basis van openingstreffer

Hoe anders was het vandaag. Dabang Mumbai kwam na zes minuten spelen al op voorsprong. Aan de basis van het doelpunt stond Manu Stockbroekx. De Belg van Bloemendaal sprintte met de bal over het gehele veld naar de cirkel van Jaypee Punjab Warriors. Zijn voorzet ging via een verdediger en doelman Tristan Clemons omhoog, waarna Nikkin Thimmaiah de bal in het net sloeg (2-0).

Niet veel later was Stockbroekx zelf dichtbij een tweede treffer voor Dabang Mumbai, maar hij kreeg de bal van Kieran Govers niet onder controle. Nadat Dabang Mumbai opnieuw een kans niet verzilverde, sloeg Jaypee Punjab Warriors aan de andere kant doeltreffend toe.

Gohdes straft fout af

Matt Gohdes profiteerde van een foutje van Harmeenpreet Singh. De Indiër wilde passen, maar raakte de bal maar half. Gohdes pikte de bal op, sprintte de cirkel in en schoof de bal onder doelman David Harte het doel in: 2-2.

Nadat beide ploegen elk hun eerst strafcorner niet wisten te verzilveren, kwam Dabang Mumbai vlak voor het verstrijken van het tweede kwart opnieuw op voorsprong. Fuchs kreeg de bal aan de cirkelrand aangespeeld. De Duitser, spelend voor Bloemendaal, draaide weg bij Van der Weerden en joeg de bal in het doel: 4-2.

Fuchs weer doeltreffend

Na rust was Fuchs opnieuw trefzeker en tilde de voorsprong van Dabang Mumbai naar 6-2. Nikkin Timmaiah maakte een actie over links en legde de bal terug. Fuchs pikte de bal op en kon vrij de cirkel inlopen, waarna hij gedecideerd uithaalde.

Een minuut later was de voorsprong van Dabang Mumbai gehalveerd nadat Armaan Qureshi een voorzet van SV Sunil in het doel werkte. Dichterbij kwam Jaypee Punjab Warriors niet. De ploeg moest in het laatste kwart nog meer treffers incasseren. Twee velddoelpunten van Affan Yousuf bepaalde de eindstand uiteindelijk op 10-4 in het voordeel van Dabang Mumbai.

Dabang Mumbai-Jaypee Punjab Warriors 10-4
6.Nikkan Timmaiah 2-0
13.Matt Gohdes 2-2
30.Florian Fuchs 4-2
43.Florian Fuchs 6-2
44.Arman Qureshi 6-4
49.Affan Yousuf 8-4
50.Affan Yousuf 10-4

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 3 2 1 0 17 10 +7 12
2 Kalinga Racers 3 2 0 1 7 9 -2 10
3 Ranchi Rays 3 1 1 1 12 9 +3 8
4 Uttar Pradesh Wizards 1 0 0 1 3 4 -1 1
5 Delhi Waveriders 1 0 0 1 0 1 -1 1
6 Jaypee Punjab Warriors 1 0 0 1 4 10 -6 0

Reageer