HIL: Jaypee Punjab Warriors ruim langs Ranchi Rays - Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: Jaypee Punjab Warriors ruim langs Ranchi Rays

Jaypee Punjab Warriors heeft de eerste overwinning geboekt in de Hockey India League (HIL). De titelverdediger, met onder meer Mink van der Weerden en Robert van der Horst, was woensdag met 7-0 te sterk voor Ranchi Rays.

De wedstrijd kwam pas tot leven in het tweede kwart, nadat in de eerste vijftien minuten weinig voor beide doelen was gebeurd. Ranchi Rays kreeg de eerste kans om de brilstand van het scorebord te halen, maar twee strafcorners op rij leverden geen doelpunt ook.

Van der Weerden opent score

Ook Jaypee Punjab Warriors kreeg twee corners toegewezen. De eerste werd door Mink van der Weerden maar net over het doel gepuhst, maar zijn tweede poging was wel raak: 0-1. Een minuut later vergrootte Jaypee Punjab Warriors de voorsprong naar 0-3, nadat SV Sunil een messcherpe counter doeltreffend afrondde.

Vlak na rust kon SV Sunil opnieuw de handen in de lucht steken. Na een vrije slag voor Jaypee Punjab Warriors sloeg Sardar Singh de bal de cirkel in, waarna SV Sunil zijn stick tegen de bal kreeg en doelman Tyler Lovell passeerde (0-5).

Whetton bepaalt eindstand

Hiermee was de honger van Jaypee Punjab Warriors nog niet gestild. Twee minuten voor het einde van het derde kwart vond Satbir Singh de vrijstaande Jake Whetton, die niet twijfelde en meteen uithaalde: 0-7.

In het vierde kwart kreeg Ranchi Rays drie strafcorners op rij. De ploeg schoot niet meteen op doel, maar probeerde een velddoelpunt te maken. Echter, de uitvoering van de corners was te doorzichtig om gevaar te kunnen stichten.

Jaypee Punjab Warriors geeft geen krimp

Ashley Jackson kreeg vervolgens een kans voor Ranchi Rays, maar hij zag zijn inzet gestuit door doelman Tristan Clemons. De verdediging van Jaypee Punjab Warriors gaf geen krimp toen Ranchi Rays daarna opnieuw vier keer mocht aanleggen voor een strafcorner.

Ook Van der Weerden mocht zich nog een keer op de kop van de cirkel opstellen, maar zijn push zeilde maar net over het doel van Lovell.

Ranchi Rays-Jaypee Punjab Warriors 0-7
25.Mink van der Weerden 0-1 (sc)
26.SV Sunil 0-3
34.SV Sunil 0-5
43.Jake Whetton 0-7

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 5 3 1 1 23 16 +7 18
2 Kalinga Racers 5 3 0 2 11 22 -11 15
3 Ranchi Rays 5 1 2 2 12 16 -4 10
4 Uttar Pradesh Wizards 2 1 0 1 13 4 +9 6
5 Jaypee Punjab Warriors 2 1 0 1 11 10 +1 5
6 Delhi Waveriders 3 0 1 2 2 4 -2 4

Reageer