HK Zaal (D): Opnieuw derde plaats voor Hurley - Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Zaal (D): Opnieuw derde plaats voor Hurley

De dames van Hurley hebben de troostfinale gewonnen. Na de zege op Oranje-Rood in Topsportcentrum Rotterdam sluit Hurley net als vorig seizoen de zaalcompetitie af op een derde plaats.

Beide ploegen hadden weinig tijd om de teleurstelling over het mislopen van de finale te verwerken. Oranje-Rood, dat in het reguliere seizoen ongeslagen was, incasseerde in de halve finales een 6-3 nederlaag tegen Laren. Hurley dolf in de andere halve eindstrijd na een 1-0 voorsprong alsnog het onderspit tegen Kampong (5-3).

Troffen elkaar ook in de poule

Hurley en Oranje-Rood waren geen onbekenden voor elkaar. Beide ploegen troffen elkaar ook al in de poulefase. In de twee onderlinge ontmoetingen trok Oranje-Rood twee keer aan het langste eind, hoewel de verschillen klein waren (7-6 en 3-2).

Oranje-Rood stond in de strijd om het brons aan de afslag zonder Yibbi Jansen. De strafcornerspecialiste kreeg in de halve finales de bal via een stick op haar mond. De schade viel uiteindelijk mee. Haar lip moest worden gehecht.

Aantrekkelijk

De troostfinale was een aantrekkelijke wedstrijd. Het duel ontbrandde meteen na de afslag. Hurley kwam binnen de minuut bijna op voorsprong. Charlotte Adegeest vond Denise Admiraal die er niet in slaagde keepster Larissa Meijer te verrassen.

Ook aan de andere kant moest Wendela van Dedem handelend optreden, hoewel ze weinig moeite had met de bal van Daphne van der Velden. De keepster van Hurley was even later wel kansloos op inzet van Laura Nunnink na balverlies van Hurley.

Oranje-Rood op voorsprong

Sabine Plönissen schoof de bal in de stick van Nunnink, die de bal opdreef en vervolgens Donja Zwinkels aanspeelde. Zwinkels schoof de bal weer terug naar Nunnink, die het hoofd koel hield en de bal in het lege doel schoof.

Plönissen maakte haar fout vervolgens goed door de eerste strafcorner van Hurley te benutten. Lang bleef de gelijke stand niet op het bord staan, want Lisa Post trof doel met een bekeken backhand. Hurley zette vervolgens druk en haalde drie strafcorners.

Strafbal

De laatste corner kwam op het lichaam van Marlena Rybacha, waarna een strafbal werd toegekend die door Laura van Heugten werd benut. Hurley was effectief uit de corner, want ook de vijfde poging was raak. Dit keer was het Admiraal die succesvol was vanaf de kop van de cirkel.

In de beginfase na rust kreeg Oranje-Rood goede kansen op de gelijkmaker. Zwinkels kreeg in de hoek de bal niet langs Van Dedem en Nunnink raakte vrij voor het doel van Hurley de bal volkomen verkeerd met de backhand.

Speldenprikken Hurley

Hurley hield makkelijk stand en deelde af en toe een speldenprik uit. Zo kwam Marente Barentsen net tekort om de voorzet van Van Heugten binnen te tikken. Ook Romée Corver was dichtbij een treffer, maar haar inzet werd gekeerd door Meijer.

Het was routinier Admiraal die de wedstrijd in het voordeel van Hurley besliste. Op de rand van de cirkel dribbelde ze naar de rechterkant en schoof de bal vervolgens in de andere hoek. Oranje-Rood kreeg vervolgens nog een goede kans, maar Zwinkels tikte de bal in kansrijke positie naast.

Hurley-Oranje-Rood 4-2 (3-2)

4.Laura Nunnink 0-1
6.Sabine Plönissen 1-1 (sc)
8.Lisa Post 1-2
14.Laura van Heugten 2-2 (sb)
15.Denise Admiraal 3-2 (sc)
31.Denise Admiraal 4-2

Reageer