HK Zaal (H): Derde landstitel op rij voor Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Zaal (H): Derde landstitel op rij voor Amsterdam

Amsterdam heeft de derde landstitel op rij in de zaal veroverd. In het Topsportcentrum Rotterdam werd de gastheer in de finale met 7-1 verslagen. Opvallend was dat de Amsterdammers al hun wedstrijden wisten te winnen.

Amsterdam kwam, zoals vaker dit seizoen in de zaal, goed uit de startblokken. Na vijf minuten leidde de titelverdediger al met 2-0 dankzij doelpunten van Johannes Mooij en Mirco Pruyser.

Rotterdam stelde daar in de beginfase een strafcorner en een schot van Oliver Polkamp tegenover. Halverwege de eerste helft kwam Amsterdam op 3-0. Boris Burkhardt zette zijn Rotterdamse tegenstander goed opzij, maar zag zijn schot gestuit door Derk Meier. De Rotterdamse goalie was daarna kansloos op de rebound van Robert Tigges.

Ook Rotterdam kreeg kansen. Een schot van Maurits Hertzberger belandde via Amsterdam-doelman Laurens Goedegebuure op de paal. Goedegebuure moest ook handelend optreden na balverlies van Teun Rohof. Een schot van Polkamp werd door de Amsterdammer gekeerd. Ook twee strafcorners leverden Rotterdam niets op.

Vlak voor rust kreeg Rotterdam toch loon naar werken. Jeroen Hertzberger vond in de cirkel een vrijstaande Timmo Kranstauber, die Goedegebuure kansloos liet.

Ook in de tweede helft begon Amsterdam goed aan het duel. Een schot van Rohof miste precisie en een corner leverde niets op. Toch was het even later wel raak. Opnieuw was Tigges de doelpuntenmaker. En Amsterdam zette door. Een prima aanval van Tijn Lissone werd afgerond door Burkhardt.

Tigges was dichtbij zijn derde treffer. Hij stopte de corner slecht, maar wist alsnog de bal onder controle te krijgen. Zijn inzet belandde tegen de lat. De zesde treffer kwam er toch voor Amsterdam. Dit keer was het Pruyser, met nog tien minuten op de klok, die zijn tweede van de finale aantekende.

Pruyser bepaalde een paar seconden voor tijd de eindstand op 7-1. Rotterdam had daarvoor nog twee kansen om de stand een beter aangezicht te geven, maar Jeroen Hertzberger stuitte eerst op Goedegebuure en miste vlak voor tijd ook nog een strafbal.

Amsterdam-Rotterdam 7-1 (3-1)
4.Johannes Mooij 1-0
5.Mirco Pruyser 2-0
11.Robert Tigges 3-0
20.Timmo Kranstauber 3-1
24.Robert Tigges 4-1
27.Boris Burkhardt 5-1
30.Mirco Pruyser 6-1
40.Mirco Pruyser 7-1

Comments (3)

 1. Amsterdam heel erg dominant

 2. inderdaad, zeer goede ploeg. mooi om te zien dat deze club zaalhockey serieus neemt, met D1, A1, B1 en H1 landskampioen, toch knap. bij club als kampong, r’ dam, hdm en Schaerweijde ook veel talent.

 3. Theo Sweering

  AHBC terechte winnaar, hoewel de stand toch wat geflatteerd is.
  Maar AHBC zeer technisch met veel pressing en vooral als team geslaagd. R´dam met meer “mooi-/ show!” hockey, maar toch te weinig als team. De bedoeling van goed zaalhockey is dat de laatste
  man/vrouw op de juiste plaats alleen maar de stick ervoor hoeft te houden om te bal over de lijn te kaatsen.
  En dan was Keeper Goedegebuure ook nog eens ouderwets op dreef.

  Dank Roel Ubels voor de mooie foto´s!!
  Hockeyfan

Reageer