HK Zaal (H): hdm legt beslag op derde plek - Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Zaal (H): hdm legt beslag op derde plek

Net als vorig seizoen heeft hdm de zaalcompetitie afgesloten met een derde plaats. In de strijd om het brons van de Haagse formatie met 7-2 te sterk voor Den Bosch.

Beide ploegen moesten in het Topsportcentrum Rotterdam om het brons spelen na het verlies in de halve finales eerder op de dag. Den Bosch dolf het onderspit tegen titelverdediger en huizenhoog favoriet Amsterdam (4-1). De druiven voor hdm waren aanmerkelijk zuurder. De Haagse formatie liet zich verrassen door Cartouche. De promovendus ontzegde hdm de toegang tot de finale door met 4-2 te winnen.

Eerdere confrontaties

Den Bosch en hdm troffen elkaar ook in de poulefase van de Hoofdklasse. Beide keren boekte hdm een overwinning, in duels waarin veel werd gescoord (9-2 en 7-5).

In de eerste helft hielden de ploegen het tempo hoog en de kansen stapelden zich op. Het was opmerkelijk dat de tussenstand van 0-0 lang op het bord prijkte. Zowel Den Bosch als hdm maakte in het eerste bedrijf wel een doelpunt, maar de treffers werden niet toegekend door de scheidsrechter.

Vlak voor rustsignaal

Pas vlak voor het einde van de eerste helft kwam de 1-0 daadwerkelijk op het bord. Hdm kreeg een strafcorner toegewezen en Laz Omrani van Den Bosch moest met groen naar de kant. Dit buitenkansje liet Kieran Dartée zich niet ontnemen en pushte vanaf de kop van de cirkel raak.

Snel in de tweede helft kwam Den Bosch op gelijk hoogte via Matthew Cobbaert. Hdm stond dat op dat moment in ondertal vanwege een groene kaart voor Cedric de Gier. De gelijke stand stond niet lang op het bord. Sander Groenheijde brak door aan de rechterkant en zijn inzet was keeper Fritz Wierper te machtig.

Polkamp blijft scoren

Hdm ging door en een overtreding op Chris Taberima werd bestraft met een strafbal die werd benut door Oliver Polkamp: 1-3. Austin Smith verkleinde vervolgens de achterstand met rake strafcorner.

Het leek de aanzet tot een spannende laatste tien minuten, maar Koen Bijen haalde met zijn doelpunt al snel de angel uit het duel. Vervolgens tilde Polkamp met een strafcornervariant de stand naar 2-5. En even later maakte Polkamp zijn derde van het duel door de bal hard langs doelman Wierper te schuiven.

Van Groesen zorgt voor eindstand

Balverlies aan Bossche kant maakte het eenvoudig voor Polkamp om Wierper uit te spelen en de zevende treffer van hdm binnen te tikken. Met nog een halve minuut op de klok kreeg Den Bosch een strafbal die werd benut door Bram van Groesen.

Den Bosch-hdm 3-7 (0-1)

20.Kieran Dartée 0-1 (sc)
26.Matthew Cobbaert 1-1
27.Sander Groenheijde 1-2
28.Oliver Polkamp 1-3 (sb)
29.Austin Smith 2-3 (sc)
33.Koen Bijen 2-4
34.Oliver Polkamp 2-5 (sc)
35.Oliver Polkamp 2-6
37.Oliver Polkamp 2-7
40.Bram van Groesen 3-7 (sb)

Reageer