Hockeyroos optimistisch over afwezigheid op Champions Trophy - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hockeyroos optimistisch over afwezigheid op Champions Trophy

De FIH bracht de Australische hockeysters deze week geen goed nieuws: In plaats van Australië kregen Duitsland en China een wildcard toegewezen voor de Champions Trophy 2012 in Argentinië. Een domper voor de equipe van bondscoach Adam Commens, want zijn ploeg eindigde dit jaar nog boven de twee landen tijdens het toernooi in Amsterdam. Daarnaast wordt de Champions Trophy gezien als een belangrijke voorbereiding op de Olympische Spelen, die een paar maanden later voor de deur staan.

Reden voor de wereldhockeybond om de Australiërs niet uit te nodigen is de lagere positie op de wereldranglijst; China (5) en Duitsland (3) staan hoger dan de geel-groenen (7).

Maar ondanks de teleurstelling reageerde Commens optimistisch op het missen van de Trophy. “Nu we weten dat we niet naar de Champions Trophy gaan, kunnen we onze focus volledig richten op Londen. De druk om te presteren op de Trophy is nu weg, en in plaats van ons te richten op Londen na de CT, kunnen we ons nu al helemaal focussen op de Spelen. We gaan nu kijken naar andere opties in die tijd,” aldus de bondscoach op de website van de Australische hockeybond.

Reageer