Homma beleefde veel spanning: "Heel blij om dit op eigen veld te bereiken" | Hoofdklasse Hockey Nederland
Suzanne Homma tijdens de play-offs tegen Amsterdam.

Homma beleefde veel spanning: “Heel blij om dit op eigen veld te bereiken”

Vorig jaar kwam verdedigster Suzanne Homma met tranen van het veld. In de halve finale, tegen Amsterdam, werd er verloren. Dit keer waren de rollen omgedraaid en won SCHC, wederom van Amsterdam. Een ongekend succes voor de verdedigster die met haar 25-jaar ondertussen een van de oudere speelsters is van haar team. Wij spraken met Homma, die gisteren haar geluk niet op kon. 

Een oorverdovend geluid ging er over het veld na het laatste fluitsignaal. Stichtsche had het geflikt. In de best-of-three serie moesten beide teams tot het uiterste gaan, uiteindelijk trok SCHC in het laatste thuisduel door middel van shoot-outs aan het langste eind. 

Vice-aanvoerster Suzanne Homma overlegt samen met aanvoerster Xan de Waard met de scheidsrechter.
Vice-aanvoerster Suzanne Homma overlegt samen met aanvoerster Xan de Waard met de scheidsrechter. Foto: Johnnybakkerphotography

Er ging heel wat drama vooraf aan de overwinning gisteren van Stichtsche. Tot twee maal toe moest de ploeg een achterstand wegwerken, met als slotstuk de zenuwslopende shoot-outs. Uiteindelijk won SCHC nipt, door één shoot-out meer te scoren dan Amsterdam. De spanning was om te snijden voor het publiek, de organisatie, de staf en vooral bij de speelsters waaronder Homma: “Het was gisteren super spannend! We hadden het heel graag natuurlijk eerder afgemaakt. Aan de andere kant, als we het dan afmaken in het derde duel op onze eigen club met de shoot-outs, dan is dat echt fantastisch”.

Verbeteringen

Iets wat vorig seizoen dus niet lukte, ging gisteren dus wel goed. Vorig seizoen gaf Homma aan dat haar ploeg dwingender moest spelen, iets wat in de play-offs dit seizoen duidelijk terug kwam. Met vlagen speelde SCHC uitstekend en dwingend hockey waar de tegenstander alleen maar naar kon kijken. “Het hele jaar hebben we al laten zien dat we op de goede weg zijn. Het is niet alleen ons mooie spel, waar het om gaat. Meer en meer kunnen we als team omgaan met tegenslagen, zoals een goal tegen krijgen. Daarin zijn we gegroeid”, aldus Homma.

Yibbi Jansen is heel blij nadat zij de aansluitingstreffer heeft gemaakt.
Yibbi Jansen is heel blij nadat zij de aansluitingstreffer heeft gemaakt. Foto: Johnnybakkerphotography

Zwakke start

Toch, kritisch kijkend naar het spel van SCHC, zal de ploeg komende dagen nog even in de spiegel moeten kijken. In de tweede wedstrijd, leek Stichtsche in het begin van de wedstrijd nog niet wakker te zijn en kwam het snel op een ruime achterstand. Ook zondag, kwam het in de eerste helft al snel op achterstand en nog geen minuut na het rustsignaal nog een keer. Iets wat geen incident lijkt te zijn, want ook in de finale van de Gold-Cup verloor SCHC de wedstrijd al in de eerste tien minuten van de wedstrijd. “We zijn er naar aan het kijken wat dit nou precies is. De tegenstanders in die wedstrijden proberen zelf ook meer druk te geven, hierdoor maken we het voor onszelf lastig. We zijn nog aan het zoeken wat dit is. Gelukkig hebben we nog een kleine week om hier naar te kijken. De finales starten donderdag. Een slijtageslag was het afgelopen week, toch zijn wij als team er klaar voor”.

Omslagfoto: Johnnybakkerphotography

Reageer