Hoofdklasse clubs vragen aandacht voor de situatie in Oekraïne | Hoofdklasse Hockey Nederland
Jip Dicke (met witte haarband), scoorde er dit jaar ook op los bij HDM.

Hoofdklasse clubs vragen aandacht voor de situatie in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig. Ook bij de hockeyclubs in heel Nederland zijn er verschillende initiatieven opgestart zoals inzamelingsacties en veilingen. Als hockeyclubs kunnen wij daarnaast ook een voorbeeld zijn en steun uitspreken voor vrede.

Sport verbroedert en sport kan aan jong en oud laten zien hoe je met elkaar omgaat. Om dat kracht bij te zetten hebben de hoofdklasse clubs in Nederland de handen ineengeslagen en de aankomende twee weekenden een speciale actie in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de situatie in Oekraïne en voor Giro 555.
Aankomende twee zondagen zullen de dames en heren hoofdklasse teams bij de line up samen een wit spandoek omhooghouden met een oproep voor vrede en donatie op Giro 555.
Dit vredesinitiatief is oorspronkelijk gestart door de stichting Pitztop, Hockeyvereniging HDM, de supportersverenigingen van ADO Den Haag en de Gemeente Den Haag en opgepakt door de HHcv (Hoofdklasse Hockey cv).
Foto’s en filmpjes kunnen gedeeld worden op Social Media om het bereik te verbreden, voorzien van de hashtag #sportforpeace

Reageer