Hoofdklasse zaalhockey speelronde 1 dames

In de sporthallen van Valkenhuizen te Arnhem stond voor zowel de heren als de dames vandaag de eerste speelronde van de hoofdklasse zaalcompetitie op het programma. Alle teams speelden twee poulewedstrijden. Lees hieronder wat er gebeurde bij de dames.

Zaalhockey Den Bosch Laren RU

Credit: Roel Ubels

Poule A

In poule A gooide de vrouwen van SCHC hoge ogen op de eerste speeldag. De twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen van achtereenvolgens Amsterdam en Rotterdam. Tegen Rotterdam wist de ploeg uit Bilthoven maar liefst veertien keer het net te vinden. SCHC neemt hiermee de leiding.  Schaerweijde moest duidelijk wennen aan het nieuwe systeem. Beiden wedstrijden werden verloren en de ploeg kreeg negentien goals tegen. HDM en de Terriërs hielden elkaar in evenwicht en wonnen de andere partij. Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden volgen zij SCHC op de voet. Schaerweijde en regerend landskampioen Amsterdam staan met nul punten onderaan.

Uitslagen poule A

Amsterdam – SCHC 1-3

HDM – De Terriërs 3-3

Rotterdam – Schaerweijde 8-3

Amsterdam – De Terriërs 1-7

Schaerweijde – HDM 0-11

SCHC – Rotterdam 14-2

Poule B

Oranje Zwart schoot vandaag uit de startblokken. Ondanks vier tegen doelpunten wisten zij HGC in het eerste duel te verslaan. Laren zag in OZ ook haar meerdere. De mooiste partij van de dag was die tussen Kampong en Den Bosch. Beiden teams gingen fel de strijd aan, maar Kampong verloor het duel met 4-8. Door deze tweede overwinning pakt de club uit Brabant de leiding in poule B. MOP verloor de eerste, maar won daarna overtuigend de tweede wedstrijd. Voor HGC en Laren is er werk aan de winkel. Beiden teams verlieten Arnhem zonder punten.

Uitslage poule B

Den Bosch – Laren 4-1

MOP – Kampong 4-6

Oranje Zwart – HGC 8-4

Kampong – Den Bosch 4-8

Laren – Oranje Zwart 3-4

MOP – HGC 7-1

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.