Hurley eerste finaliste Nederlands Kampioenschap Zaal - Hoofdklasse Hockey Nederland
De beste momenten van de play-offs in de Hoofdklasse zaal.

Hurley eerste finaliste Nederlands Kampioenschap Zaal

De dames van Hurley zijn de eerste finalisten geworden van het NK Zaal. In een schitterende finale bracht Pam van Asperen Hurley op een comfortabele voorsprong. HDM kwam knap terug, maar delfde het onderspit tijdens de play-offs.

HDM moest het stellen zonder topschutter Pien van Nes. De spits zat nog in quarantaine. Hurley leek op papier de sterkste van de twee doordat zij de voorcompetitie hadden gewonnen.

Aanvalster Pam van Asperen kon tot twee maal tot al in de eerste helft haar ploeg op voorsprong helpen. HDM-speelster Mila Muyselaar bracht HDM voor rust terug op 2-1. In de tweede helft konden wederom Muyselaar en Jip Dicke de voorsprong aan HDM geven.

Hurley moest met nog drie minuten op de klok, keepster Wendela van Dedem eruit halen. Dit leverde meteen resultaat op. Een mooie opbouw van Laura van Heugten en Lieke van Wijk zorgde voor veel druk richting de Haagse goal. Op de stip kon Melissa Pieters de bal netjes binnen tippen.

De shoot-outs gingen gelijk op. Helaas voor HDM mistte Jip Dicke, waarna Lieke van Wijk de laatste shoot-out kon afronden.

Finale tegen Den Bosch

In de andere halve finale won Den Bosch in een matig duel van Pinoké. Beide teams leken gespannen en maakten veel fouten Uiteindelijk trok Den Bosch aan het langste einde door een doelpunt van Pleun van der Plas. De finale wordt volgende week gespeeld.

De dames van Hurley zijn de eerste finalisten op het NK zaal 2021-2022.
De dames van Hurley zijn de eerste finalisten op het NK zaal 2021-2022. Foto: Roel Ubels

Comments (1)

  1. jip Dicke niet Pien Dicke.

Reageer