Hurley-goalie Beemster: “Ik vond het zo spannend!”

Foto © Pieter van den Boogaart

Het leek zondag tegen MOP goed te gaan op doel bij Hurley, maar keepster Quirina Scheffer kwam na de rust zonder legguards de kleedkamer uit. De sluitpost van de Amsterdammers kon wegens onbekende reden niet verder, waardoor Diana Beemster onder de lat moest plaatsnemen. En daarmee maakte de keepster van Jong Oranje haar officiële debuut in de Hoofdklasse.

Geheel onverwachts kwam het echter niet, want de 19-jarige goalie was van tevoren al wel ingelicht dat er een kans bestond dat ze moest invallen. Maar nadat Scheffer de eerste helft gewoon uitgespeeld had, had Beemster er eigenlijk geen rekening meer mee gehouden.

Beemster: “Ik hoorde in de rust dat ik erin moest voor Quirina. Ik vond het zo spannend! Het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik in de Hoofdklasse zou spelen. Die spanning verdween gelukkig meteen toen ik het veld opliep. Ik had er heel veel zin in.”

De debutante hield met een paar knappe reddingen de nul voor haar ploeg en de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 3-0. “Ja, het ging eigenlijk heel lekker en ik ben blij dat het zo goed is gegaan,” concludeerde Beemster na afloop.

Ook Hurley-coach Rick Mathijssen was na afloop tevreden met de prestatie van zijn tweede keepster. “We wisten van tevoren dat er een kans bestond dat Diana moest invallen en dat heeft ze fantastisch gedaan, dat is hartstikke knap.”

Als het goed is, zal Scheffer zondag op eigen veld tegen koploper Laren gewoon weer onder de lat staan.

Interviewer: Bas Brinkmann

Reageer