Hurley strikt Roos Drost

(c) Roel Ubels

Een opvallende transfer in de Hoofdklasse. Roos Drost speelt komend seizoen voor Hurley. De 27-jarige aanvaller is afkomstig van SCHC, waar de oud-international sinds 2012 speelde.

“Roos is een fantastische aanwinst voor ons. Ze stond al een paar jaar op mijn wensenlijstje en het is geweldig nieuws dat ze volgend jaar bij ons komt spelen. Roos is één van de meest technische speelsters van de Hoofdklasse en is altijd voorwaarts gericht. Daarnaast is zij met haar internationale ervaring ook een fantastische aanvulling voor deze groep en ik ben vol vertrouwen dat we heel veel plezier van haar gaan beleven”, zegt coach Jorge Nolte op de website van Hurley.

Goed gevoel

Vanzelfsprekend kijkt Drost uit naar haar nieuwe club. “Vanaf het eerste contact heb ik een heel goed gevoel bij de club en bij Jorge. Het is fijn om op deze manier, met zoveel vertrouwen en waardering, bij een nieuwe club aan de slag te mogen gaan. Dat geeft mij nieuwe en goede energie voor het hockey. De aanvallende manier van spelen past goed bij mij en ook de ambities van het team voor de toekomst spreken mij zeer aan. Ik hoop dan ook met mijn ervaring en de meer verantwoordelijke rol die ik ga vervullen binnen het team hieraan een bijdrage te kunnen leveren.”

Hurley versterkte zich eerder al met onder meer Senna Bombach (Nijmegen), Gitte Michels (Huizen) en Natalie Sourisseau (SCHC).

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Hockey

Naast Stappenhorst, Zerbo, Merino, en de Waard in de voorhoede denk ik dat drost ook iets minder kwaliteit beschikt, naast deze andere speelsters.Voor haar eigen speelminuten een goeie oplossing denk ik.

Hola

Best bijzonder als je kijkt wat de eigen site vermeld ongeveer 2 weken terug. De selectie is rond en in deze selectie hebben wij het volledige vertrouwen.

is er iets veranderd of worden meiden nu toch teleurgesteld vlak voordat iedereen zijn selectie compleet heeft? Wat betreft Roos zelf lijkt mij dit een goede keuze en een toevoeging bij Hurley. Hopelijk draait ze weer een goed seizoen zoals een aantal jaren geleden.

Abc

Drost kiest voor meer speelminuten. Te veel concurrentie

piet

Bij SCHC is haar twee weken geleden (vrij laat) verteld dat ze niet op een plek kan rekenen, met dank voor de afgelopen jaren… Onze sport wordt steeds vriendelijker met dit soort bestuurders. Wat er binnen Hurley met de selectie heeft plaatsgevonden weet ik niet exact de afgelopen twee weken, maar dit ruikt inderdaad naar een teleurstelling voor een speelster van Hurley en dat vertrouwen was dus maar van korte duur.

bizar

stappenhorst gaat terug naar eigen land, de waard staat op t middenveld en niet voorin, verhagen gaat weg, mol gaat weg.
Drost heeft via een mailtje te horen gekregen niet meer bij de selectie te horen. Echter heel waardig!

Reinout

Drost begon goed nadat ze van Kampong kwam, was een echt talent. Heeft helaas de groeispurt niet door kunnen zetten naar de stabiele. Toch mooi dat ze bij Hurley aan de slag gaat, hoop dat ze opbloeit als nooit tevoren.

Henk

Naar ik heb begrepen is er wel degelijk een gesprek geweest (ik hoop het toch wel..). Klopt dat Roos het de eerste 2 jaar hartstikke goed heeft gedaan. Daarna is het echter hard bergafwaarts gegaan met de laatste 1,5 jaar als absoluut dieptepunt. Logisch dat een playoff team niet met deze kwaliteit door kan. Dit geldt al helemaal voor Mol. Niveau is echt heel laag en houdt alleen maar jeugd en anderen tegen. Volgens mij heeft SCHC voorin nog wel Merino, Zerbo, Fortuin en wat jong spul ofzo. Hopelijk bloeit Roos weer op bij Hurley maar voor zowel SCHC als voor Roos is het goed dat er niet nog een teleurstellend jaar aan wordt vastgeplakt.

Van Veen

Goede keuze van Drost, weg bij die club waar een bestuurder per e-mail!!! haar uit het niets de deur wijst om zo zijn eigen dochter te laten spelen. Wie betaalt bepaalt. Jammer dat het zo werkt bij deze club.

Van Veen

Drost heeft afgelopen jaar idd niet laten zien wat zij in huis heeft. Dat is jammer. Maar dat praat het handelen van schc niet goed. Een speelster na zes jaar, die zo geliefd is bij alle jeugdspelers, zo aan de kant zetten is absoluut niet netjes. Dat verdient Drost niet. Wat ik begrepen had de coach de spelerslijst al rond met Drost erbij, maar moest er ruimte worden genaakt voor een meisjes a speelster (dochter van). Drost kreeg buiten coach om een e-mail dat ze kon vertrekken!
Bij hurley laat ze hopelijk zien wat ze in huis heeft en zal het nieuwe jonge team helpen.

Henk

@van Veen

Je moet wel heel zeker weten dat het per email is gegaan. Als dat zo is dan natuurlijk waardeloos.

Je haalt alleen in je woede veel zaken door elkaar. De feiten:

– SCHC heeft vrij laat, maar terwijl andere clubs hun selecties nog volledig open hebben, gemeld dat er geen plek is. Dit is geen schande lijkt me.

– Drost is echt veel langer dan alleen afgelopen seizoen geen schim van wat ze ooit was.

– Volgens jou is ze enorm geliefd bij de jeugd, wat het ermee te maken heeft weet ik niet, wat ik wel weet is dat ze vrijwel niets voor die jeugd heeft gedaan in al die jaren.

– De speelster uit de A waar zij plaats voor moet maken lijkt mij niet de dochter van dit bestuurslid. De een is spits, de ander een verdediger. Heeft dus niets met elkaar te maken

Kortom de manier waarop is niet best (als het waar is) maar hockeytechnisch is het heel logisch.

Wieweethet

Ik geloof echt niet dat dit alleen per mail is gegaan!!
Ik denk dat zo een club hier echt wel zijn verantwoordelijk voorneemt om zo iets eerst met de persoon in kwestie te communiceren.

@wieweethet

Lijkt mij ook. Als dat niet zo mocht zijn, stel ik voor SCHC te ontbinden.

Ben

Wie is nu de speelster waarvoor plaatsgemaakt is?

Bizar

Jullie kunnen dit wel denken of vinden, maar het is gewoon een feit. E-mail gehad en niets meer welkom.

tsja

Ze zal zeker een email gekregen hebben ter bevestiging van een eerder gevoerd gesprek.
Het zal idd best laat zijn en dat kan beter.
Maar gelukkig heeft ze weer een andere club, daarnaast zijn de selecties bij nog een aantal andere clubs nog steeds niet rond.
Drost is al jaren geen schim van wat ze ooit was en/of leek te worden en was 1 van de mindere speelsters van SCHC.
Drost heeft nooit op eigen initiatief iets voor de jeugd gedaan.
Dochter bestuurslid speelt achter, Drost voor.
Verder zijn Verhage, Stapenhorst (toch ook beide aanvallend, Mol en Sourisseau gestopt/weg. Deze speelsters stoppen vanwege leeftijd/carriere of omdat ze niet brachten wat er werd verwacht in een play-offteam.
Merino, Leurink en De Geus komen ervoor terug. Daarnaast krijgen een aantal jeugdspelers de kans.
Ik vind het allemaal best logisch.

133

Ben toch wel benieuwd waar bizar zijn of haar zekerheid vandaan haalt.
Heeft hij of zij bewijs? Want geloof het echt niet dat dit alleen per e-mail is gegaan.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.