HWL (D): Lisanne de Lange vervangt geblesseerde Eva de Goede

Bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames heeft Lisanne de Lange opgeroepen als vervangster van Eva de Goede bij de Hockey World League Final in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

De Goede liep tijdens de laatste competitiewedstrijd van Amsterdam in de Hoofdklasse een blessure op aan haar rug. Tijdens het International Festival of Hockey in Melbourne bleek dat zij nog onvoldoende hersteld is. De medische staf en Annan hebben besloten dat De Goede te veel hinder heeft van deze blessure en daarom niet in staat is om de HWL Final te spelen. Hoe lang de herstelperiode is, is nog niet duidelijk. De Lange vloog maandagavond naar Auckland om voor de eerste wedstrijd van Nederland te kunnen aansluiten.

Tegenstanders

De Hockey World League Final vindt plaats van 17 tot en met 26 november 2017. Nederland speelt in poule A, samen met Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Comments (13)

 1. Triest vooral voor Eva. Neemt niet voor niets een ‘sabbatical’.Is amper terug en wordt meteen geparachuteerd voor Oranje. Betrokkenen (coaches, begeleiders, sportartsen, fysio’s) zouden toch beter moeten weten, in plaats van pushen is het soms beter sporters (tegen zichzelf) in bescherming te nemen. Jammer dat er geen lessen uit het verleden worden getrokken.

 2. @liefhebber

  Heel sneu voor haar en jammer voor Nederland, beste speelster op de Nederlandse velden de eerste helft van het seizoen.
  @liefhebber, je hebt toch geen idee waar je het over hebt? Hoe weet jij nou of er wel of niet voorzichtig met haar omgesprongen is? Bovendien weet je de diagnose niet, de oorzaak niet etc. voor hetzelfde geld is ze tegen een tafel gevallen tijdens het shoppen. Rare conclusies trek je.

 3. Eva is een topsporter. Ze heeft last van haar rug en is niet voldoende hersteld. Het is niet haar vorige blessure. Ze kan spelen maar geen 2 wedstrijden na elkaar. Goed dat ze dus rust neemt. Hoe het gebeurd is, zijn geen uitspraken over gedaan.
  Daarnaast verwacht ik dat Eva in Londen met het WK wil spelen. Het is nu november, lijkt me logisch dat ze bij de HWL zit. Ook omdat ze geweldig speelt en pijnvrij was.

  Succes Lisanne, mooi dat ze een kans krijgt. Eva zal gemist worden, maar gezondheid eerst.

 4. Eva is een topsporter, maar haar blijssureverleden geeft dat ze niet beschikt over een lijf dat geschikt is voor topsport.

 5. Wijs dan in het vervolg geen reserves meer aan, als je daar toch geen gebruik van maakt.

 6. De meeste blessures komen echt niet uit lucht vallen. Hiervoor zijn genoeg voorbeelden te vinden.
  Ik bestrijd niet dat Eva -mits blessurevrij, zowel fysiek als mentaal- zonder meer een goede hockeyster is. Feit is dat ze haar faam op geen enkel internationaal toernooi heeft waargemaakt.
  Reserve of niet, het is Lisanne van harte gegund. Er zijn wel vraagtekens te plaatsen bij de kosten die de bond maakt, afgezet tegen de luttele minuten die Lisanne als invalster mogelijk zal maken. Ik vrees dat een overschat toernooi als HWL gebruikt wordt om het imago van de coach op te krikken.

 7. Interchange is heel normaal in zo’n compact speelschema, ik verwacht dat ze flink zullen doorwisselen. Ik zie drie potjes in 4 dagen, iedereen zal dan vollop meedraaien. Totaal 6 wedstrijden in 9 dagen. De echte in topvorm verkerende speelsters zullen allicht iets meer blijven staan in die laatste wedstrijden, maar dat verschil zal niet meer zijn dan een aantal minuten verwacht ik.

 8. Fan van Hockey

  Als… Maria Verschoor en Sanne Koolen aangewezen zijn als de officiele reserves, dan… is het inderdaad heel erg vreemd dat wanneer je iemand nodig hebt, je niet een van de reserves laat komen. Mijn eerste reactie is dat ik dit heel erg vind voor Maria en Sanne.

  Ik hoop vervolgens wel dat Maria en Sanne dit bericht niet uit de pers hebben moeten vernemen, maar dat Alyson Annan beide dames persoonlijk heeft gebeld om uit te leggen waarom haar keuze op een ander is gevallen.

 9. Sanne Koolen is een pure verdedigster. Logisch dat zij niet wordt uitgenodigd. Maria Verschoor is een aanvallende speelster en de coach zocht een verdedigende middenvelder. Maartje Krekelaar was ook reserve, maar is al mee. Zo vreemd is het dus allemaal niet.

 10. @Peerke. Redelijk kortzichtig. Je selecteert de reservespeelsters natuurlijk op zo’n manier dat je iedere speelster kunt vervangen (mocht dat nodig zijn). Anders kun je beter geen reservespeelsters aanwijzen en moet je aangeven dat als er een speelster vervangen moet worden er op dat moment gekeken zal worden wie als vervangster in aanmerking komt. Ik zou me in ieder geval aardig gepasseerd voelen nu als ik Maria of Sanne was.

 11. @Ado. Daarom zijn Maria en Sanne topsporters en jij niet.

 12. Misschien zijn Maria of Sanne wel door Annan benaderd maar konden of wilden ze niet. Mogelijk is deze discussie dus niet relevant.

 13. Fan van Hockey

  Inmiddels kennen we de nieuwe ontwikkelingen en snap ik er niks meer van. Is er iemand die me dit kan uitleggen?

Reageer

Contact Us