Round-up HWL (D): WK-ticket voor VS, Argentinië en Duitsland - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HWL (D): WK-ticket voor VS, Argentinië en Duitsland

Tijdens de Hockey World League Semi-Final hebben de dames van de Verenigde Staten, Argentinië en Duitsland zich geplaatst voor het WK in Engeland door hun duels in de kwartfinales te winnen. Bovendien verzekerde dit trio landen zich samen met Engeland, dat als gastland al zeker is van een WK-ticket, van een plek in de Hockey World League Final in Nieuw-Zeeland.

Verenigde Staten-Japan 1-0

Dat er veel op het spel stond was te merken. Er vielen weinig kansen voor beide partijen te noteren en bij rust stond de stand van 0-0 nog steeds op het bord. Het enige doelpunt in het duel viel na 42 minuten. Een vrije slag bereikte Michelle Vittese die haar schot via de Japanse Mami Ichitani in het doel zag verdwijnen.

1-0 Michelle Vittese

Argentinië-Ierland 2-1

Delfina Merino zette Argentinië op het spoor van een WK-ticket. Na 25 minuten strafte de speelster van SCHC een fout af van Nicci Daly. Na rust werd de marge verdubbeld door Julia Gomes, die een strafcorner langs keepster Ayeisha McFerran pushte. Drie minuten later verkleinde Roisin Upton de achterstand uit een corner, maar de Ierse ploeg slaagde er niet in om de gelijkmaker te produceren.

1-0 Delfina Merino
2-0 Julia Gomes (sc)
2-1 Roisin Upton (sc)

Engeland-India 4-1

Engeland kende een prima start van het duel. Na zes minuten opende Giselle Ansley de score vanaf de strafbalstip en nog voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Alex Danson de voorsprong. Na rust liep de Engelse ploeg verder uit via een doelpunt van Susannah Townsend. Gurjit Kaur verkleinde nog wel de achterstand, maar in de slotminuut bepaalde Hannah Martin de eindstand op 4-1.

1-0 Giselle Ansley (sb)
2-0 Alex Danson
3-0 Susannah Townsend
3-1 Gurjit Kaur (sc)
4-1 Hannah Martin

Duitsland-Zuid-Afrika 1-0

Ondanks de aanmoedigingen van het talrijk opgekomen publiek slaagde Zuid-Afrika er niet in om Duitsland te verrassen. Een doelpunt was voldoende voor de overwinning. Vlak voor rust maakte Camille Nobis de enige treffer van het duel. Duitsland treft in de halve finales Argentinië. De andere halve eindstrijd gaat tussen Engeland en de Verenigde Staten.

1-0 Camille Nobis

Donderdag 20 juli:
Strijd om 9de/10de plaats:
10.00 uur Polen–Chili
Strijd om 5de tot en met 8ste plaats:
12.15 uur India–Japan
Strijd om 5de tot en met 8ste plaats:
14.30 uur Zuid-Afrika–Ierland
Halve finales:
16.45 uur Duitsland–Argentinië
19.00 uur Engeland–Verenigde Staten

Reageer