Ilse Kappelle hoopt dat er volgend jaar geen nieuwe bubbel meer komt - Hoofdklasse Hockey Nederland
ilse-kappelle-amsterdam

Ilse Kappelle hoopt dat er volgend jaar geen nieuwe bubbel meer komt

Ze is een van de jonge talenten in het team van Alyson Annan. Gistermiddag was hier weinig van te merken. Ilse Kappelle kenmerkend door haar haar snelle, technische en krachtige bewegingen speelde een uitstekende wedstrijd en lijkt bezig te zijn om een vaste plek af te dwingen in Oranje op weg naar de Olympische Spelen in Tokio. Kort na de wedstrijd spraken wij met het aanstormende supertalent.

De dames van Oranje kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft waren de Belgische dames gebroken en kon Oranje verder lopen naar een 0-4 overwinning. Kappelle, speelde haar derde interland en keek terug op een goede avond: ‘We hebben eigenlijk elk kwart wel een goed niveau gehaald. Dit hebben we gedaan door de tegenstander eigenlijk steeds onder druk te houden. We konden pas verder weglopen in het derde kwart omdat er meer ruimtes vrij kwamen. Het eerste kwart was het nog erg druk in het veld, waardoor we meer moeite hadden’.

Het einde van de bubbel

Het moeten vreemde weken voor de dames van Oranje zijn geweest. Om te mogen hockeyen was er een streng protocol waaraan gehouden moest worden. En ook tijdens de interviews gisteren werd twee meter afstand gehouden, werden de dranghekken constant ontsmet en moest iedereen een mondmasker dragen. Voor Kappelle een rare periode die zij volgend jaar niet meer hoopt mee te maken: ‘Het was een bijzondere situatie. We mochten met het Nederlandse team bijvoorbeeld niet bij elkaar op de kamer slapen. In de bubbel heb je geen contact met de buitenwereld. Op zich vond ik het niet zo erg, want uiteindelijk waren we toch alleen maar gefocust op de wedstrijd. Tijd om iemand te ontmoeten was er daarom ook niet. Toch hoop ik dat het volgend jaar allemaal weer anders is’.

Comments (2)

  1. Ik vond Kapelle juist tekort komen op het hoogste niveau. Handelingssnelheid echt te traag op het hoogste podium. Andere middenvelders zijn echt beter.

  2. Die kwam idd absoluut tekort.

Reageer