Inge_Vermeulen_SCHC

In Memoriam: Keepster Inge Vermeulen werd maar 30 jaar

Het is vandaag precies zes jaar geleden dat Inge Vermeulen overleed. De keepster die in actie kwam voor onder andere SCHC en Oranje, speelde uiteindelijk ook nog voor haar thuisland Brazilië.

Het is midden in het seizoen, 10 januari 2015, dat heel hockeyend Nederland even werd wakker geschud. Keepster Inge Vermeulen is niet meer in ons midden. Toenmalig voorzitter Stephan van der Vat liet in een persbericht via de club weten dat de club ontzettend verdrietig was met de keuze van Vermeulen, maar dat de club haar keuze zal respecteren.

In een interview met de NOS liet oud-speelster Carlien Dirkse van den Heuvel weten dat het verlies van Inge hard aankwam: “Het was Inge’s keus. We hebben haar helaas moeten laten gaan”.

Carriere van Vermeulen

Vermeulen speelde in haar jeugd bij HBS, waarna ze naar Bloemendaal vertrok. In 2007 maakte Vermeulen de overstap naar SCHC, waar zij haar beste jaren heeft gekend. Meerdere play-offs speelde zij met de ploeg uit Bilthoven. Landskampioen werden zij net niet.

Uiteindelijk mocht Vermeulen ook uitkomen voor Oranje. In totaal speelde zij tussen 2008 en 2010 negen interlands. Met Oranje won Vermeulen in 2009 de bronzen medaille op de Champions Trophy.

In 2012 verkoos Vermeulen ervoor om nog een aantal jaren voor haar ‘thuisland’ Brazilië te spelen. Haar grote doel: ‘de Olympische Spelen in Rio de Janeiro’. Uiteindelijk plaatsten de dames van Brazilië zich niet voor deze Spelen. Vermeulen werd 30 jaar oud.

Inge_Vermeulen_SCHC
Inge Vermeulen keepte meerdere jaren voor SCHC. Foto: Roel Ubels

Comments (1)

  1. Carel Knies

    Al 6 jaar geleden, wat een groot verlies. Ook nu ik dit lees, denk ik wat gaat de tijd snel. Maar wat een geweldige vrouw, coach, keepster, de gesprekken met een woord top.
    Rust zacht 🙏

Reageer

Contact Us